Monday, March 15, 2010

Dahi Dan Rahsia Nya….


oke, aku sedang borak-borak dengan kawan aku.. dan entah macam mana masuk pula pasal dahi manusia nih.. ape yang aku borakkan tu aku lupa la.. then aku decide nak search sikit-sikit la pasal dahi manusia ni.. hehehee~

1 . Dahi Jendol
  • mempunyai kecergasan yang tinggi
  • rajin dan cekal berusaha, bertanggungjawab
  • terlalu setia pada cinta hingga boleh mengakibatkan merana diri
  • perlukan dorongan di kala rasa yakin diri yang rendah

2. Dahi Sempit
  • sebahagian dahi mempunyai banyak anak-anak rambut, buat dahi kelihatan sempit (jauh sekali Adnan Sempit)
  • berdikari, tak bergantung pada orang lain
  • tak mudah menyerah kalah
  • dikatakan tak sukar dalam urusan pembelajaran, tapi susah nak dapat awek/pakwe

3. Dahi Lebar
  • korang ni bersikap pendiam, buat hal sendiri jekk
  • tapi pakar pulak dalam hal simpan menyimpan nih
  • kalau simpan duit, alhamdulillah… penuh bank tu

4. Dahi Bersegi
  • kuat bekerja, tekun, so.. korang lah yang paling menonjol daripada yang lain
  • korang yang dahi bersegi ni susah nak mulakan bicara
  • so, maknanya dalam sesuatu komunikasi, korang yang berdahi lebar ni susah nak jalin kemesraan gituuu
  • korang jugak memilih kawan.. jeng-jeng-jeng…

5. Dahi berbentuk M, atau Hati
  • asyik berangan je kerjanya
  • korang yang dahi berbentuk camni lebih suka bersendiri, tapi korang sebenarnya boleh bercampur dengan orang yang sekepala macam korang jugak
  • orang kata, orang yang berdahi M ni murah rezeki.. aminnnn~
  • tapi sayang, mulut tempayan!


haa… amacam?? ade tak kena dengan diri korang sebenar??? huhuuu.. ape yang aku nyatakan kat atas tu rasa-rasanye tak dibuktikan lagi oleh kajian saintifik. huhuuu.. tapi kalau ada, persamaan, tu kuasa Yang Maha Esa. huhuuu~ sebenarnya ada lagi pasal dahi ni, tapi sebab aku dha mengantuk, macam malas pulak nak taip lagi.. nak tahu lagi banyak dan lebih detail??? sila ke IPGM Community sebab aku dapat info ni pun dari sana =) thanks sebab membaca





mood : tak pasti, telinga sedang dengar Linkin Park!



so, that’s all for now,
bubbye~

3 comments :

Rowena Chasez said...

kalo dahi cam sy nie camne ek??
tolong tafsirkan..
heheee~

Emira said...

dahi akulebar eyh weyh

Nisa Itu Kay said...

hahahaaa.. rara, dahi lebar?? byk wit ouhhh~ kui3~