Monday, March 22, 2010

AWAS..!! Jangan Mudaratkan Diri Jika Anda Frust..!!

 

  • yea… menyakitkan.. itu yang kita rasa bila tengah frust
  • macam-macam sebab boleh menyebabkan kita frust

contoh pertama : tak berjaya dalam pelajaran. ye la, dah target baikk punya, belajar pon separuh mati, then result cikai jugak, maunye tak frust!

contoh kedua : tak dapat apa yang diinginkan. macam orang dah berjanji dan bagi hadiah or ape2 je la kat kita, then bila dah letak harapan, x dapat pulak atau ade halangan.

contoh paling besh : putus chenta. yeaa… ni la penyebab utama frust di kalangan remaja. eh eh ayat macam pakar kaunseling lak. ye la, putus chenta atau chenta x kesampaian la yang paling pedih sekali, maunye x frust!

frust

  • tapi kawan-kawan.. perlu diingatkan bahawa jangan lah kita frust sampai memudaratkan diri sendiri~
  • takde guna nye kita telan pil tidur berbotol-botol, tak pun teguk klorox or kelar tangan
  • kita jugak yang derita sakit sebelum mati
  • kalau kita tengah nazak, bekas makwe / pakwe kita buat ape? merangkak balik kat kita??
  • no no no no absolutely no~
  • dorang maybe dah ade pengganti baru, so what’s the point kita nak bunuh diri bagai kan??
  • so, suck it up! live with it! (bak kata lecturer aku)
  • baik kita think positive, teruskan hidup, terima kenyataan, dan CARI PENGGANTI..!!
  • ada yang buat keputusan untuk terus solo, ikut keselesaan masing-masing la kan~
  • jodoh pertemuan di tangan Tuhan
  • tapi jangan pulak korang ni disebabkan frust, terus ubah haluan! (selera songsang)
  • huiii.. mintak dijauhkan insya-Allah

pesanan penaja – kalau saya tengah frust marah bengang or sedih, saya akan :

  • makan
  • tido
  • makan
  • facebooking
  • makan
  • blogging
  • makan
  • dengar lagu-lagu
  • makan

perasaan : marah benci bengang sedih frust kecewa tak suka


3 comments:

  1. cikhel suke entry nih!suke sangat!sebab saya tgh frust!

    ReplyDelete
  2. mmg tak best frust2 nih..
    kalau saya mau tak selera makan..

    ReplyDelete

Apa Reaksi Kamu??? Sila Taip Laju Laju Di Sini :)

Copyright © Nisa Kay