Monday, March 22, 2010

AWAS..!! Jangan Mudaratkan Diri Jika Anda Frust..!!

 

  • yea… menyakitkan.. itu yang kita rasa bila tengah frust
  • macam-macam sebab boleh menyebabkan kita frust

contoh pertama : tak berjaya dalam pelajaran. ye la, dah target baikk punya, belajar pon separuh mati, then result cikai jugak, maunye tak frust!

contoh kedua : tak dapat apa yang diinginkan. macam orang dah berjanji dan bagi hadiah or ape2 je la kat kita, then bila dah letak harapan, x dapat pulak atau ade halangan.

contoh paling besh : putus chenta. yeaa… ni la penyebab utama frust di kalangan remaja. eh eh ayat macam pakar kaunseling lak. ye la, putus chenta atau chenta x kesampaian la yang paling pedih sekali, maunye x frust!

frust

  • tapi kawan-kawan.. perlu diingatkan bahawa jangan lah kita frust sampai memudaratkan diri sendiri~
  • takde guna nye kita telan pil tidur berbotol-botol, tak pun teguk klorox or kelar tangan
  • kita jugak yang derita sakit sebelum mati
  • kalau kita tengah nazak, bekas makwe / pakwe kita buat ape? merangkak balik kat kita??
  • no no no no absolutely no~
  • dorang maybe dah ade pengganti baru, so what’s the point kita nak bunuh diri bagai kan??
  • so, suck it up! live with it! (bak kata lecturer aku)
  • baik kita think positive, teruskan hidup, terima kenyataan, dan CARI PENGGANTI..!!
  • ada yang buat keputusan untuk terus solo, ikut keselesaan masing-masing la kan~
  • jodoh pertemuan di tangan Tuhan
  • tapi jangan pulak korang ni disebabkan frust, terus ubah haluan! (selera songsang)
  • huiii.. mintak dijauhkan insya-Allah

pesanan penaja – kalau saya tengah frust marah bengang or sedih, saya akan :

  • makan
  • tido
  • makan
  • facebooking
  • makan
  • blogging
  • makan
  • dengar lagu-lagu
  • makan

perasaan : marah benci bengang sedih frust kecewa tak suka

3 comments :

helena's said...

cikhel suke entry nih!suke sangat!sebab saya tgh frust!

mahira oya said...

mmg tak best frust2 nih..
kalau saya mau tak selera makan..

Kay Nisa said...

heheh~ saya lak dok mkn~