Friday, March 12, 2010

Aku Senang Suka Orang, Tapi Orang Susah Ngorat Aku???

hah… tajuk nya realiti oke

hmm… dalam mood yang suam-suam air kosong, dan ketandusan idea yang amat sangat untuk menulis blog, aku dah buat keputusan untuk teulis serba sedikit pasal diri aku

haaa… ini adalah fakta : aku senang sangat nak suka pada seseorang, tapi bila aku di ngorat seseorang, keadaan jadi payah

love in the air

hahahaa… ini adalah sedikit fakta mengenai lelaki yang aku suka (sikit kew??) :

  • suka pada lelaki yang pandai ambil hati
  • lelaki tu kelakar, know how to make me smile and laugh
  • lelaki yang pandai pujuk – sebab saya senang merajuk dan sensitif!!
  • lelaki yang boleh menyanyi adalah satu bonus, hehehee.. – sebab aku sendiri suka menyanyi dan kalau dapat pakwe yang boleh jadi pasangan duet adalah sangat besh!!
  • lelaki yang boleh tegur kesilapan saya dengan cara berhemah dan sopan santun, wahhh~ kan dah kata aku ni sensitif
  • lelaki yang tak panas baran, semestinya seorang yang penyabar
  • dan paling penting, BE YOURSELF

haaa… kalau lelaki tu ada  3 hingga 4 daripada kriteria di atas, aku dah boleh suka tau!! hahahaa~ mudah betul aku suka pada orang, tapi hati aku boleh berubah bila-bila masa disebabkan faktor hati dan perasaan, dan juga bila aku rasa lelaki tu sendiri yang berubah~ cewahhh~

IMG_4776

TAPI…..  bila kadang-kadang aku bertuah dan ada la pulak lelaki yang nak ngorat aku, aku boleh jadi sangat-sangat complicated, confused dan sensitif. kenapa ya?? aku pun tak tahu… aku memilih ke?? aku rasa tak kot (haa… ye ke tak ni???)

antara sebab aku susah nak terima lelaki :

  • TRAUMA – pengalaman lalu buat aku jadi lebih berhati-hati bila nak terima mana-mana lelaki dalam hidup aku
  • lelaki yang plastik – bila nak ngorat je baik macam muka lindungan Kaabah, tapi lepas couple, mula tunjuk belang. panas baran la, mula naik suara, asyik nak marah. tu yang aku takut bila ada lelaki yang terlalu baik pada aku
  • dan saya tak suka lelaki yang kuat merajuk, aku boleh pujuk, tapi kalau nak merajuk lebih-lebih, sorry le.. tak kuasa aku
  • kesefahaman – dalam proses kenal hati budi tu, kita kenal diri lelaki tu, then kita akan tahu dia sesuai tak ngan kita, kalau tak sesuai, maknanya… hmmmm~

haa..sekarang korang semua tahu aku ni ada masalah.. iaitu : KELIRU. mungkin aku keliru dengan hati aku sendiri, haihhhh~ banyak betol masalah aku ni..

ade sesiapa tak yang ada ubat atau tips atau nasihat?????? huuuu~

tapi buat masa ni, aku ingat nak berubah la… herherherr.. aku tengah try untuk fokus dalam kelas dan bagi komitmen yang tinggi dalam assignment aku~ heheheee.. doa-doa kan lah ye semua..!!

=)

 

that’s all for now,

bubbye~

 


22 comments:

  1. taste kita terhadap lelaki sama la.. ehehe

    ReplyDelete
  2. kalau saya nak apply ngorat boleh?

    ReplyDelete
  3. to jard - betol ke? wawawaaa~

    to red - apply ngorat?? aduhh borang xde lg la~ hahaha~

    ReplyDelete
  4. salam singgah..

    kite ade sikit persamaan..
    skrg pun tgh cari ubat...huhuu

    tak tau knp susah sgt nak trma seseorg...bukan tak suka, cuma tak yakin kot..huhuu..

    gud luck.. =]

    ReplyDelete
  5. to farhana - betul2~ ehehee sbb tu decide nk fokus kt study dulu kot~ hehehe~ insyaALLAH, klu ade jodoh ngn sape2, terima jek, dah takdir~
    =)
    gudluck to u too~

    ReplyDelete
  6. hye! nama sy iejam...kwn kepada nisa-itu-kay aka pemilik blog ini. saya SINGLE dan nak promote diri kt sini...so, klu ade pembaca2 yg berumur bwh 19...bole la ngorat sy coz sy single lg ok... =p

    ReplyDelete
  7. ahaksss..
    iejammm pasni kalau aku post blog pasal promot dor ko, jangan marah lak~ hahahahha~

    ReplyDelete
  8. salam nisaitu o.k bagus jugak yer menerangkan tentang diri sendiri dekat dalam blog.Tak ramai yang nak melakukan seperti itu.Aku pun lebih kurang sama gak ngan apa yg ngko trgkn dlam blog tu tp dlm aspek klkaianla..Mungkn sb pglmn yg lps mmtgkn kita kot...

    ReplyDelete
  9. heheheee.. niat saya post ni cuma sebagai info kpd kwn2 supaya lebih mengenal diri saya~ =)

    ReplyDelete
  10. maybe sbb ko nie luaran jek pompuan kot... ahahahahaha... tp dalaman adalah seorang lelaki yg perasan cool aka FENDI...
    wakakakaa

    ReplyDelete
  11. diorang takut ngorat ko sebab takut ko dh ada yg punyer. haha

    ReplyDelete
  12. ijam : kuang hajaq hang ha ha ha~

    ayie : ha ha berpunye ape nye, terang2 le sy single~ sbb tu post nih~

    ReplyDelete
  13. bukan senang pompuan nak paham lelaki, lelaki nak paham pompuan pun susah...tapi bila dah jumpa yang dah dijodohka...yg susah semua jadi senang.kan kan

    ReplyDelete
  14. kalau ada 2 kriteria je yg kena boleh x?

    ReplyDelete
  15. Mmm nak kata ap yek...Tp Qai rasa Nisa nie msti orangnya jinak-jinak merpati kot.....Qai ad laa Try nk ngorat tp segan laa plak....kih kih kih

    ReplyDelete
  16. fndrocka :

    heee betul sangat
    kalau dah jodoh semua nye oke
    :)

    ReplyDelete
  17. zahir :

    hehe tak semestinya kena ade semua kriteria
    :)

    ReplyDelete
  18. qai :

    hehe yeke?
    adehh segan lak nisa. hehee

    ReplyDelete
  19. hahaha...mcm2 comment klua..
    tp xpe la sis...life...
    ade yg terbaik tuk nisa 1 day nnti...
    tp jgn terlalu berhati2 sgt...
    yg tegas tu la yg baik...tp jgn sampai mnyakitkan ati jek...kalo sebagi guidance still leyh diterima...
    dr nk idle jek dlm perhubungan tu...
    susa gak tu...
    but i agree 1 thing
    kesefahaman...sgt2 penting
    insyaAllah yg terbaik akn dtg nnti...

    ReplyDelete
  20. aku senang sangat nak suka pada seseorang, tapi bila aku di ngorat seseorang, keadaan jadi payah <----same2 sebijik..ngehx3..

    ops sek bek name kay tak same dgn saya...

    ReplyDelete
  21. Blaja la dulu nisa... your right man will come after you..

    ReplyDelete

Apa Reaksi Kamu??? Sila Taip Laju Laju Di Sini :)

Copyright © Nisa Kay