Friday, July 21, 2017

RIP Chester Bennington




Ohaiii...


Kali ini lain sikit intipati blogpost kali ini. Jarang-jarang lah Nisa nak update mengenai isu semasa, lagi-lagi kalau berkaitan dengan artis. Pagi ini Nisa terjaga awal dek kerana mimpi sepilu drama petang-petang. Celik saja mata terus capai telefon pintar, buka aplikasi Twitter.. dan seterusnya membawa kepada longgokan tweets mengenai berita kematian vokalis band yang sangat popular iaitu Chester Bennington dari Linkin Park.


Read More»

Wednesday, July 19, 2017

Family




It has been tough for me for the past few weeks. There are problems, terasa hati, stress.. yang I simpan dalam hati. Dan menaip segalanya di sini bukanlah dengan niat membuka pekung di dada pun. This blog started initially as my diary, then turned into a commercial space where I share more about products, tutorial and so much more.


I am grateful that I am here today, that I'm doing what I'm doing now. But, as a normal human being, Nisa tak terlepas dari permasalahan dunia. Dari segala salah silap, dari segala nasib tidak baik dan bermacam lagi lah.


Read More»

Monday, July 17, 2017

Jaga Instagram feed - perlu ke ?




Assalamualaikum....

Instagram bukan lah lagi asing dalam kehidupan masa kini yang serba serbi menggunakan telefon pintar. Banyak benda dah di hujung jari je, memandangkan kemudahan internet pun makin mudah didapati kan. Haa bercakap mengenai Instagram ni, semua sedia maklum dekat Instagram ni lah kita upload gambar-gambar. Macam-macam jenis gambar la kan. Ada yang suka upload selfie, wefie, gambar tak nampak muka lah, gambar kucing lah, makanan lah dan macam-macam lagi lah..


Ada yang menjadikan galeri, siap susun feed Instagram tu cantik-cantik.. Gambar pulak kena ada tema bila nak edit.. supaya nampak identical camtu.. Ada yang jenis main upload je gambar, lantak lah. Ada yang rajin menyusun feed Instagram agar nampak kemas. Haa ramai yang bertanyakan Nisa mengenai feed Instagram Nisa. Tak penat ke nak susun ?


Read More»

Copyright © Nisa Kay