Monday, August 25, 2014

BEAUTY – Lacelle, jenama contact lens terbaru di pasaran !

 

Assalamualaikum..

 

Sebagai pengguna contact lens yang tegar, boleh dikatakan dalam seminggu tu lebih 3 kali aku menggunakan contact lens. Bagi aku, kalau aku ada event atau perjumpaan yang penting, aku lebih suka menggunakan contact lens.. Haa selain nak nampak lebih cantik, aku nak nampak lebih yakin bila berjumpa orang.

 

Tapi malangnya contact lens yang berwarna kebanyakan tak sesuai untuk aku.. Sebab aku suka cari yang berwarna tapi bila pakai tampak lebih semulajadi (natural-looking) dan tidak keterlaluan bila memakainya. Yelah, kalau over sangat kang orang ingat nak pergi costume party pulak ye dakk..

 

DSC08594 DSC08613 

Haaa ini dia aku nak share dengan peminat dan pengguna contact lens se-Malaysia ! Contact lens jenama terbaru lagi terhangat di pasaran – Lacelle by Bausch + Lomb ! Pertama kali dapat contact lens ni, aku dah terjatuh hati pada packaging yang comel. Ada 5 warna menarik pulak tu ! Tak sabar nak cubaaa !

 

lens

Gambar belah kiri : Aku memakai contact lens Lacelle by Bausch + Lomb warna Brown. See? Veryyyyy natural looking kan ? I love it to the max ! Haha ! Sesuai sangat dipakai bila nak menghadiri majlis atau acara formal, supaya tak nampak keterlaluan dan sangat masuk dengan warna mata kita.

 

Gambar belah kanan : Aku pakai contact lens Lacelle by Bausch + Lomb  warna Jubilee Violet. Sejujurnya aku tak pernah berani cuba contact lens selain warna hitam dan brown sebab takut nampak pelik. Tapi kali ni, memang jatuh cinta pada contact lens Lacelle ni sebab warna dan design lens ni sangat cantik dan bila pakai tak nampak pelik haha !

 

I LOVE LACELLE CONTACT LENS BECAUSE… sangat selesa memakainya ! Pakai contact lens berjam-jam pun tak rasa rimas, tak rasa gatal-gatal kat mata.. dan senang pakai sebab lens dia lembut. Design dan warna yang unik pun menjadi kegemaran Nisa..

 

 

2DSC08751 

Ohhh ye.. bercakap pasal contact lens Lacelle by Bausch + Lomb ni… aku nak ajak korang ramai-ramai serbu Lacelle #WOW truck sebab korang boleh dapat contact lens free !! Haaa seronok kann. Cuma daftar sebagai peserta “Face of Lacelle” dan korang akan dapat kupon untuk redeem sepasang contact lens percuma dari Lacelle.

 

 

DSC08761

Sesudah mendaftar tu, gambar anda akan diambil oleh photographer dan gambar anda akan diupload di website LACELLE sebagai peserta “Face Of Lacelle” !

 

 

DSC08768 

Gambar yang diambil oleh photographer professional. Ahaaa… agak-agaknya ada tak Nisa nak menang pertandingan “Face Of Lacelle” ni? Ihikkss… Kalau anda semua nak tahu, dengan join “Face Of Lacelle” photo contest ni, anda berpeluang menjadi pemenang mingguan yang akan menerima hadiah berupa RM500 fashion fast forward voucher dan RM150 baucer Sephora !! Dan seramai 4 orang pemenang saguhati mingguan pulak akan dapat baucer Sephora bernilai RM150.

 

 

Untitled

Ohh yee.. memandangkan Nisa pun join pertandingan “Face Of Lacelle” ni, boleh lah you guys vote nisa di website LACELLE yee ! Hik hik hik.. kalau nak tahu, pemenang utama akan dilantik menjadi duta pertama Lacelle di Malaysia ! Kemudian dapat muncul pula di majalah-majalah dan media digital. Yang paling best dapat wang tunai RM1000 dan trip untuk dua orang ke Hong Kong selama 4 hari 3 malam !! Hadiah juga termasuk bekalan contact lens Lacelle by Bausch + Lomb selamat setahun !

 

 

Wahh rugi lah kalau tak masuk “Face Of Lacelle” photo contest ni kannn.. ! Dapat menang hadiah mingguan pun dah best ! Oh yee.. undi Nisa di website LACELLE juga ye ! HAHAHA ! Search by name KHAIRUNNISA..  Kot laa dapat jadi duta produk ni, ye dakk???

 

 

Dan kepada yang masih belum serbu Lacelle #WOW truck ni, boleh semak link ini : http://www.lacelle.com.my/roadshows untuk senarai roadshow oleh Lacelle okay !

 

LIKE JUGA FACEBOOK LACELLE MALAYSIA :
https://www.facebook.com/lacellemy

 

 

 

 

 

THANK YOU!!

Saturday, August 23, 2014

SANTAI – Chemistry Cafe, kafe konsep umpama di makmal kimia !

 

Assalamualaikum…

 

Haa kisahnya nak share dengan pembaca semua, satu lagi port baekk punya nak lepak, nak spend time dengan kawan dan makan makanan sedap. Mungkin ramai yang dah tahu pasal kafe ni, lagi-lagi kalau you guys memang duduk kat Shah Alam. Kafe berkonsep macam ni semakin popular, dan ramai pemilik kafe yang berlumba-lumba nak jadikan kafe mereka unik untuk menarik minat pelanggan.

 

Bagi aku, kafe berkonsep macam ni banyak kat negara luar seperti Korea dan Jepun. Kita boleh tengok kafe-kafe yang cozy, cecantiks dalam drama dorang kan. Sekarang kat Malaysia dah makin banyak. Dan paling best makin banyak kat Shah Alam haha ! Senang aku nak pergi.

 

 

DSC09262

CHEMISTRY CAFE + LAB ni terletak di Seksyen 7, Shah Alam. Siapa yang tahu Restoran Hakim baru tu, haa kafe ni terletak sebaris je dengan Hakim tu.. dan kafe ni mengadap jalan raya. Senang nak cari ni.. Dulu kedai ni kedai gambar.. lepas tu bertukar jadi kafe pulak, mungkin kedai gambar tu dah tutup.. Menurut staf kafe ni, Chemistry Cafe ni baru je beroperasi lebih kurang 3 bulan macam tu..

 

 

 

DSC09296

Perkara pertama yang amat menarik perhatian aku tatkala melangkah masuk ke kafe ni. Meja singki ! Hahaa kreatif sungguh laaa mereka ni kannn.. Kalau setakat korang nak lepak minum, makan pastri.. haa korang tak yah guna ruang yang besar pun, boleh duduk dengan stylo nye kat meja singki ni.

 

 

 

DSC09279

Suasana yang sangat cozy dan mesra pengguna gitu. Kirenye memang another spot yang best laa untuk kita melepak minum-minum, makan-makan.. Gituuu..

 

 

 

DSC09285 DSC09288

Seriously aku sangat menggemari kafe berkonsep macam ni. Lagi unik, lagi pelik konsep dia, lagi syiokk nak lepak. Lagi syiok nak bergambau tak gituuu… Memang tempat yang tak jemu kalau datang selalu pun.

 

 

 

DSC09292 DSC09291 Penggunaan radas-radas makmal memang dimaksimakan sebaik mungkin untuk menepati keperluan dalam kafe ni. Pergghh rasa lama pulak tak guna perkataan radas ni. HAHA ! Rindu pulak kelas Kimia walaupun subjek Kimia bukanlah kegemaran aku ! Hahaaa !!!

 

 

DSC09272 Masa untuk makan ! Njam njam !!

 

 

DSC09267 Lasagna yang di-order oleh kawan aku. Sedap ! Isinya penuh dan “tak kedekut” keju. Hahaaa ..

 

 

DSC09275

Sebagai penggemar spaghetti, kalau datang ke kedai yang ada jual spaghetti, pasti aku cuba ! Haaa yang ini memang sedappp. Spaghetti beef bolognese nya memang berasa ! Ada rasa keju sikit serta black pepper. Portion nye sederhana sesuai untuk dibuat alas perut.. minum petang.. tapi kalau bagi aku yang perut comel ni, portion banyak ini memang sesedap rasa buat kenyang ! HEHE…

 

 

 

DSC09284

Paling aku suka. HAHA ! Yang ade pokok bunga tu hiasan atas meja. Yang warna kuning dalam conical flask tu air yang aku order, iaitu CHEMICAL REACTION (smoothies gabungan strawberry, pisang dan mangga) yang memang sedappppp !!!! Yang dalam jag plastik kecik tu, air green tea apa tah kawan aku order.. ehheee.

 

 

 

DSC09298 DSC09271

 

Haaa hanya mampu share gambar-gambar sekitar kafe je laa. Hahaa seriously kalau korang ada di area Shah Alam boleh lah singgah minum-minum ke CHEMISTRY CAFE ni okay? Serious boleh jatuh cinta lah tempat ni. Semestinya aku akan datang lagiiii bawak kawan-kawan hew hew.

 

 

CHEMISTRY CAFE + LAB

Waktu Operasi :
Monday-Friday : 3pm-1am
Saturday&Sun : 2pm-2am

Alamat :
No 26, Jalan Kristal J7/J, Seksyen 7,
40000 Shah Alam, Selangor

Instagram :
http://instagram.com/chemistrycafe

 

 

 

 

 

XOXO !

KLIK SINI!!! TOLONG PENUHKAN TABUNG MASA DEPAN SAYA YE !!

RAMAI-RAMAI KLIK YE !!