Friday, October 31, 2014

Kad kahwin murah dan terlajakkkk kreatif !!!

 

 

Assalamualaikum…

 

Haa sekarang ni kemahen la kan musim kawin kawin niii… So dengan kepanjangan akal manusia zaman kini, terlahirlah pelbagai bentuk dan rupa kad kawin.. Tapi memang syiok pun sebab kita akan dapat lebih banyak idea bila nak buat kad kawin nanti.. HAHAA… Ni antara gambar kad kawin yang aku Google tadi..

 

kad-kahwin4 

Haaa masih kah kau ingatttt disket ! HAHA ni disket dulu aku guna nak save kerja komputer aku masa sekolah rendah woi.. Masuk sekolah menengah aku dah lupa macam mana rupa disket haaa… Tapi ni memang kreatif la, mengingatkan kembali kepada penggunaan disket zaman dahulu kala. Muahaahaa..

 

 

kad kahwin

Ini pun kreatif gilak…. Kad kahwin ala passport. Hew heww… Passport adalah salah satu buku kegemaran aku, di mana aku suka tengok cop cop negara yang aku lawat. Kiranya aku kumpul cop laa… Hahaa tapi aku bukanlah kerja cop duit, so travel pun jarang jarang.. Ada masa lak aku seringkali travel atas urusan kerja, alhamdulillah rezeki Allah beri :)

 

 

Cakap pasal KAD KAHWIN MURAH dan TERLAJAK KREATIF.. Hari ni aku ternampak satu gambar kad / jemputan kahwin yang kian tersebar di facebook.. Haa… mesti semua dah tahuuu.. jemputan kahwin ala kertas soalan UPSR ! Gituhh..

 

kad-kahwin-upsr-1

Yeahhh !! Memang kreatif sangat kan ! Aku pun sebenarnya dah lama tak tengok kertas periksa.. Uhuk uhukk terasa diri dah tua sangat oii !!! HAHA ! So jemputan perkahwinan jenis ni memang menarik minat dan perhatian aku untuk usha dengan lebih lanjut. Hew hew..

 

 

kad-kahwin-upsr-2-720x540 

Dan memang JIMAT, TERLAJAKKKK JIMAT sebab aku rasa guna kertas A4 biasa je haa… pastu this kind of jemputan kahwin boleh fotostat sajorr !! Yezzaa bebehh.. ini salah satu option untuk korang menjadi kreatif dan jimat banyak duit untuk majlis kahwin korang ! Sebabnya fotostat banyak-banyak memang murah, kurang seposen untuk sekeping ! Gituhhh…

 

Sebab bagi aku, sejujur-jujurnya lah kan.. grand macam mana pon kad kawin, lama lama akan dibuang jugak… Sobbbsss.. Lagi pun, tak salah kita nak berjimat cermat kan? Kalau mampu serius tak apa buat grand grand.. Heee aku pun kalau mampu memang nak buat grand muahahahaa.. Nak buat kad kahwin eletronik la.. Bila bukak ada lagu selamat pengantin baru. Hadoo ? HAHAH . Bye !!

 

 

 

 

Terima kasih baca ! XOXO

Jom ke majlis pembukaan butik HIJRAH COUTURE !!

 

Assalamualaikum…

 

Poster Hijrah Couture

 

Ahaaa…. Nisa nak berkongsi dengan para pembaca semua mengenai majlis pembukaan butik yang best niii.. Sorry readers, agak last minute juga perkongsian nii… Tak sempat nak update blog lebih awal gara-gara kena ke Singapura untuk tugasan kat sana.. Hew heww…

 

 

Semua pembaca blog ini mahupun yang tidak baca blog ni HAHA dijemput ke majlis pembukaan rasmi butik HIJRAH COUTURE yang terletak di Shah Alam. Haaa siapa yang cuti, or half day keje esok.. atau ada MC tapi masih gagah nak shopping, marilah ke butik Hijrah Couture ni yee… pintu dibuka bermula jam 3 petang tau !!

 

 

10712985_838472006198273_1811926948359685144_n

 

Haaa apa yang best kat butik HIJRAH COUTURE ni ?? Semestinya menjanjikan pakaian-pakaian muslimah yang cantik, ringkas, tapi tetap menutup aurat.. Tak gitu ? Design yang simple tapi menawan ni memang sesuai sangat sangat di pakai untuk ke bermacammm acara.. Haa mudah je kan, pakai hari hari boleh.. pakai pergi majlis pon bolehh…

 

 

2014-10-28 04.05.10

Selain shopping, korang boleh jugak dapatkan goodies bag ! Haa khass untuk 100 pelanggan pertama ! Yang datang tu nanti sakan la shopping ye, sebab ada diskaun best punyaa ! Ada fashion show lagi tuu.. lepas tu, lepas shopping sakan tu, ada pulak refreshment. Haaa superb kan. Apa lagi, ramai ramai la terjah butik Hijrah Couture sempena pembukaan rasmi ni ye !

 

 

BUTIK HIJRAH COUTURE

G-35-G, JALAN SERAI WANGI L 1 6/L,
ALAM AVENUE 2, SEKSYEN 16, SHAH ALAM, SELANGOR.

 

LANDMARK :
Lot kedai baru berhadapan PUSPAKOM Shah Alam, sebaris dengan kedai Cyclomotion dan Restoran Hunger Valley

 

 

 

 

 

Datang ramai-ramai ya 3pm hari ni !!