Friday, April 29, 2016

VIDEO | My first ever beauty haul !





Assalamualaikum semua..


Terima kasih di atas kesudian untuk terus baca blog Nisa ni.. Kali ini, buat pertama kalinya Nisa ada rakamkan video BEAUTY HAUL. Hehehe segannya nak berkongsi sebenarnya.. Tapi , korang tahu tak apa makna "beauty haul" ni? Haul apa ni? Macam overhaul kereta kahh ??? Haaa.. jom kita ambik pengetahuan sikit..






Ini antara makna "HAUL" menurut laman web Urban Dictionary. Pendek kata macam ni lah.. bila kita beli sesuatu koleksi barang tu (tak semestinya mekap, boleh je kalau barang rumah.. skincare, barang keperluan diri dan lain-lain).. so dia kongsikan dengan penonton videonya apa yang dia beli, kat mana dia beli, harga dan kenapa.





Ini pulak definisi "HAUL VIDEO" dari laman web Wikipedia. Baiklah.. jom kita teruskan menonton video Nisa.. Hik !








Seperti yang Nisa dah sebutkan di dalam video Nisa, di bawah ini merupakan senarai produk yang Nisa beli, dan kat mana Nisa beli okay ?



1. Morphe Brushes 35T Eyeshadow Palette Beli di sini !


2. Morphe Brushes 35O Eyeshadow Palette Beli di sini !


3. LT PRO Perfecting Eye Colour Eyeshadow Palette Dapatkan di sini !


3. LT PRO Powder Blush Palette Dapatkan di sini !


4. La Tulipe Eyeshadow Base Dapatkan di sini !


5. Big Oval Brush.
Nisa beli at some random instashop. Sorry sangat dah tak ingat ! Tapi banyak instashop jual ni.


6. Silkygirl Go Matte Lipsticks. 
Nisa beli di Watsons - kod : 01 Nearly Nude, 04 Mystic Rose, 06 Exotic Wine dan 10 Spicy Marsala.


7. The Original Beauty Blender. 
Nisa beli masa di Barcelona pada Februari yang lepas, kalau nak beli di Malaysia, boleh check laman web Sephora !


8. DAISO Detergent for Puff and Sponge.
Nisa beli di outlet Daiso Sunway Putra Mall, KL. Ada juga outlet Daiso yang takde detergent ni. Harga RM5.30 sebotol.


9. DAISO Hanataka Powder : Nose Highlighting Powder.
Nisa beli di outlet Daiso Sunway Putra Mall, KL. Harga RM5.30 juga. Beli sebab saja nak try hehe.


10. Obuse Eyebrow Set
Nisa beli di kedai barang kecantikan. Just a random decision masa tu.. Nisa dah ada beberapa eyebrow pencil, tapi saja nak try. Harga RM10 ke RM12.. Nisa tak ingat dah..


11. Honey Bee Venom Multi Solution Cream
Ini kali kedua Nisa beli krim ni, jadikan sebagai mosturizer and makeup base. Nisa beli di outlet Vitacare NU Sentral. Harga RM70++ atau boleh beli online di instagram Nafura.


12. April Skin Magic Snow Cushion
Nisa tak suka foundation jenama Korea.. tapi April Skin ni best sangat ! Coverage bagus and tahan lama jugak. Dapatkan di sini !


13. H&M Crease Blending Brush
Boleh dapatkan di mana-mana outlet H&M. Nisa beli di outlet Sunway Pyramid.


14. ZAWARAGLAM Automatic Eyebrow Pencil & Eyeliner
Boleh dapatkan di laman web Zawara !


15. IN2IT Hair Brush Eyeliner Pen
Eyeliner ini mudah di dapati di mana-mana outlet Watsons atau Guardian, atau mana-mana drugstore yang ada jual produk IN2IT. 


16. NYX Liquid Suede Cream Lipstick
Nisa beli ready stock kat instahsop, tapi bila cari balik instashop tu, page dia dah tak wujud pulak. Banyak instashop lain yang ambil pre-order untuk produk ini.




Baiklahh.. sekian sudah senarai produk seperti yang muncul di dalam video Nisa. Maaf sangat-sangat ya, jika ada di antara barang di atas yang tidak mempunya sebarang link. Untuk dapatkannya boleh search di Google atau Instagram. Sekarang dah banyak dah orang buat pre-order untuk produk dari luar negara.  Jadi.. terima kasih sudi baca blog Nisa !







Monday, April 25, 2016

VIDEO | Tutorial Shawl (bersama Picohontas KL)



Assalamualaikum...



Haa kali ni special sikit sebab nya Nisa nak kongsikan video tutorial ringkas pemakaian shawl dan juga berkongsi antara shawl-shawl yang dijual oleh instashop @picohontas.kl . Haa menarik nya kali ini video ini dibawakan oleh @picohontas.kl ! Shawl yang mereka jual banyak corak yang menarik tau ! Jom tengok video..





Hee thanks for watching to those yang tonton video Nisa sampai habis. Video simple tutorial dan juga sedikit close-up corak-corak shawl yang ditawarkan oleh instashop @picohontas.kl  ni. Haa teruskan scroll ke bawah.. ni ada gambar-gambar corak shawl yang Nisa pilih dari instashop @picohontas.kl nii. semua lawa-lawa sampai tak tahu nak pilih yang manaa haha...




Haa ini shawl corak ala geometri, Nisa suka gabungan warna-warna pada corak ni. Tema ala pink dan purple gitu. Shawl yang banyak warna macam ni memang boleh masuk dengan banyak kaler baju. Kaler merah bata boleh, peach, purple (gelap atau lembut) dan of coss baju kaler pink !






Yang ini pulak corak abstrak dengan warna hitam sebagai warna asas. Corak dia pun ada beberapa warna. Nisa memang suka corak abstrak. Kalau corak dia ada few colours pun bagus sebab macam Nisa mention tadi, Nisa senang nak match dengan banyak jenis baju.





Yang ini menarik perhatian Nisa sebab coraknya ala Burberry gitu. Haa memang femes corak ni. Dan sekarang corak ni dah ada banyak warna. Nisa pilih shawl ni, sebab Nisa suka corak dia, dan Nisa suka warna kuning. Rasa macam naik seri muka pakai kaler kuning kah kah. Oh ye, pada yang nak tengok tutorial camne nak pakai shawl seperti dalam pic ni, boleh tengok video ini.





Last but not least... Shawl dengan corak bunga-bunga.. Yes tema floral pulak ya ! Sebagai perempuan, tak sah la kalau takde printed shawl dengan tema bunga kan ? Nisa suka coraknya yang terletak di bahagian bawah shawl. Nampak ala-ala ada gradient kat situ.. Atas plain, bawah corak. Nisa suka kaler kelabu jugak, sebab tu pilih shawl ini dari instashop @picohontas.kl.



Nisa suka sangat semua shawl-shawl di atas ! Semua Nisa pilih dari instashop @picohontas.kl haha memang sangat lah memeningkan.. sebab mereka ada banyak juga corak-corak yang menarik, terkini dan of cos la cantik-cantikk.. 


Oh ye, shawl di atas ni semua WIDE SHAWL tauu... lebar dan panjang. Senang sangat nak buat stail labuh tutup dada, dan juga boleh bereksperimen dengan pelbagai lagi jenis stail tanpa perlu singkatkan tudung. Plus material dia sangat ringan dan mudah bentuk. Ada yang Nisa tak payah nak gosok pun, dapat je terus pakai! Haha.. Jadi, jom lah ramai-ramai follow instashop @picohontas.kl dan shopping shawl dengan dorang ye ?




Dibawakan oleh :