Friday, September 12, 2014

Cabaran 30 Hari | Hari 10 – Ada apa di dalam beg Nisa Kay ?

 

Assalamualaikum…

 

 

Ahahaa setelah berjaya mengejar entry-entry untuk cabaran 30 hari ni, maka aku kembali out-dated ! Haha kemain busy asyik keluar je.. bila balik dah penat pulak nak mengadap laptop. Kadang-kadang tak boleh tido pon, tapi aku buat research, aku baca buku dan aktiviti-aktiviti lain selain update blog. Takpelah, sekali dah join tu aku berazam nak update jugak semua entry yang lambat pun, taknak lah sekerat jalan je kan. Tak syiok la.

 

DSC09660

So… topiknya untuk cabaran hari kesepuluh ialah apakah harta karun yang berada di dalam beg seorang Nisa Kay ? Hahaa.. Dimaklumkan bahawa aku ni banyak beg.. Tapi once dah jumpa yang berkenan di hati, boleh muat macam-macam barang, maka aku akan stick pakai yang satu tu je. Sudahnya yang lain buat berhabuk je kat rumah !

 

 

 

DSC09662 BENDA-BENDA WAJIB !!! Bekas speck mata, untuk simpan speck la kan bila pakai contact lens. Purse, kunci rumah dan kereta, access card masuk rumah dan juga small pouch untuk variousss membership / discount cards dan juga untuk duit syiling Heheee…

 

 

 

DSC09666 Kalau GADGET pulak.. ini je lah kot yang aku selalu usung ke hulu ke hilir. Kamera Go Pro yang siap-siap attached kat monopod, Go Pro shutter.. henpon.. powerbank (sebab iPhone cepat nau habis bateri!!!!) Dan juga pendrive-pendrive yang mengandungi soft copy logo dan design untuk online shop aku..

 

 

 

DSC09670 Ahaaa… ini MAKEUP KIT aku ! Wajibbb bawak okayy ! Bukan apa, sekarang aku dah malas nak mekap tebal bila keluar rumah. Tapi buatnya tetiba kena jumpa someone ke, ade emergency kena pergi event ke, boleh terus touch up sikit-sikit ye dakk..

 

 

 

DSC09673 Dan lain-lain barang.. namecard… ubat tu ade kat situ sebab masa tu aku selesema.. So ubat memang stand by dalam beg. Dan aku ni jenis WAJIB bawak pen dalam beg. Biasanya ada dua batang pen.. Senang urusan kalau tetiba nak menulis kan. Dan juga shades. Biasanya aku pakai shades bila aku pakai contact lens je..

 

 

DSC09678 So secara keseluruhannya, ini sahajalah yang ada dalam beg aku. Biasanya tetiap hari balik rumah memang aku akan clearkan beg aku dari sebarang resit / tisu / kertas yang tak guna. Aku tak suka semak-semak.

 

Kalau beli beg, aku suka beg yang banyak compartment. Sangat sangat memudahkan aku untuk asingkan barang ikut jenis atau keperluan.. So bila nak cari tu takdelah amik masa selamanya untuk cari barang dalam beg kan. Tapiiii walaupun dah asingkan pon selalu je aku ada masalah nak cari barang yang aku nak. Sobss..

 

 

 

DSC09686

Errrr ini tak termasuk dalam beg aku ye ! Tak muat ler nak sumbat anak-anak bulus ni haa ke dalam beg ! AHAHAHAA.. Kalau dorang ni boleh bawak masuk beg, well-behave, boleh je aku nak bawak dorang teman aku pergi event, pergi jalan-jalan, pergi makan luar kan. Iskkk lonely nye hidup. Kapel dengan kuceng je la camtu. Ehhh!!

 

 

Haaa baiklahh.. sekian sahaja entry kali ini. Tengah cari idea nak update entry travel ni haa.. entry ke Korea hari tu pun sampai Part 4 je kan aku tulis.. Hee nak kena update cepat-cepat, kang aku lupa segala details pulak kangg… Okayyy see you guys di next entry !

 

 

 

 

 

 

Terima kasih sudi baca ! Muahhh !!!

Wednesday, September 10, 2014

Cabaran 30 Hari | Hari 9 – Lima lelaki yang menarik perhatian Nisa Kay

 

Assalamualaikum..

 

 

[PERHATIAN : Entry ni sepatutnya publish pada 9 Sept 2014]

 

 

Ambuii al-kisahnya aku kenalah senaraikan 5 lelaki yang menarik perhatian aku. Aku tak pastilah aku yang silap ke macam mana.. tapi kalau aku nak letak senarai lima orang lelaki yang aku tertarik, memang mati lah aku nanti semua tahu siapa aku minat dalam diam. LIMA ORANG pulak tu. Haha.. So, pada hemat aku, lebih baik dan sopan andainya aku senaraikan LIMA KARAKTER atau ciri-ciri lelaki yang buat aku tertarik pada beliau. Okay, cun ??

 

aaaaa

 

1) BERPAKAIAN KEMAS / SEGAK

Haaa ini kelemahan pertama. HAHA ! Mudah sangat aku tertarik kepada lelaki yang berpakaian smart-smart macam nak masuk pejabat besar. Lebih tepat lagi, kalau pakai baju kemeja fit, pakai tali leher. Amboiii smart-smart ni nak pergi mana habang? Nak menuju ke hati saya ke? Ehh !!!

 

 

2) BERPEWATAKAN SHY SHY CAT

Sebenarnya aku lebih senang tertarik dengan lelaki yang berpewatakan pemalu. Tapi dalam pemalu dia tu, bila dah biasa dengan kita, dia akan sporting dan open up sikit la kita.. Takde lah terus tak pemalu langsung kan. Sebab aku rasa orang pemalu sikit sikit ni.. comel? BAHAHA !!!

 

 

 

jensen Serius gambar ni takde kena mengena ! Haha just one of my fav actor – Jensen Ackles.
Hero siri Supernatural
.

 

 

 

3) KELAKAU NAU

Hahaha… dalam pada pemalu tu, aku lebih senang berkawan dan tertarik dengan orang yang ade sense of humor. I mean natural one okay. Bukan yang buat-buat lawak lepas tu tak lawak, lepas tu hambar je bila takde orang gelak atau punch line tak sampai. Bahahaa.. Orang kelakar ni lebih senang nak get along dan cepat rasa selesa.

 

 

4) SUARA SEDAP

Aku perasan aku tertarik kepada lelaki yang bersuara sedap ni sejak zaman universiti. Tak kisahlah suara sedap karaoke je ke.. or memang sedap sampai tahap boleh jadi penyanyi antarabangsa ke. Mungkin dengan berkawan dengan orang bersuara sedap ni, makin mudah lah aku cari geng nak terjah karaoke nanti. Ehh !!!

 

 

5) MEMPUNYAI MINAT YANG SAMA

Tipulah kalau kita tak mudah tertarik dengan orang yang mempunyai minat sama dengan kita kan.. At least dalam banyak-banyak hobi dan minat kita, eh ada pulak tersama jugak satu atau dua. Orang yang ada minat yang sama ni senang buat modal berborak. Gituu..

 

 

 

Haa pendek kata memang tu je lah kot aku nak taip. Nak taip lebih-lebih malu woiii.. Macam nak announce kat semua : “Wahai para lelaki dengan ciri-ciri di atas, meh la berkenalan.” Haha serius rasa nak tampar muka sendiri, boleh ??? Ecececehhh.. Actually ada satu dua ciri WAJIB pada lelaki yang kompem kompem buat aku tertarik. Bahahaa.. Tapi biarlah rahsia (cehh konon ! Besfren aku tahu kot apa dia ciri-ciri ittew hahaaa).

 

 

 

 

 

 

 

Terima kasih sudi baca ! Muahhh !!!

KLIK SINI!!! TOLONG PENUHKAN TABUNG MASA DEPAN SAYA YE !!

RAMAI-RAMAI KLIK YE !!