Thursday, March 9, 2017

My TV Host Journey - Pesona Muslimah, Astro Oasis



Assalamualaikum..

Fuhhh nervous jugak nak bercerita dan berkongsi mengenai ini. Apa-apa pun sebelum Nisa teruskan berkongsi kisah, jom Nisa kongsikan juga kisah Nisa dan dunia pengacaraan ni. Nisa memang minat bercakap di khalayak ramai sejak sekolah lagi... memang minat join perbahasan, sajak, pengucapan awam, choral speaking.. dan sekali sekala jadi emcee untuk majlis perhimpunan sekolah. 

Kemudian, bila dah masuk alam universiti, Nisa jadi makin berani nak bercakap depan kamera. Bermulalah episod di mana Nisa gemar merakam video menggunakan kamera pada laptop. Dan sekali sekala upload di Facebook atau YouTube. Masa tu baru sangat lagi buat video di YouTube. Minat mengacara tu makin meluap-luap lepas buat assignment untuk subjek Psikologi dan Nisa serta rakan Nisa dapat pujian untuk assignment tu, alhamdulillah.

Friday, March 3, 2017

NYX Store di Barcelona



Assamualaikum...


Hahahaiiii.. lama jugak lah tidak menaip blogpost yang berkaitan dengan mekap atau produk kecantikan yang best-best kan ? Nisa masih lagi di Barcelona di saat blogpost ini disiapkan. Tapi Nisa ada satu perkara yang Nisa nak kongsikan kepada anda semua iaitu perkara yang berkaitan dengan mekap lah kan. Hahah...  Baru tadi siang (Khamis 2 Mac 2017), selesai acara Mobile World Congress 2017 di Europa Fira, aku mengikut Pang dan Andrew ke kota Barcelona, jalan-jalan cari kasut Adidas...

Wednesday, March 1, 2017

Cubaan membakar kek - Japanese Cotton Cheese Cake




Assalamualaikum...


Haaa rasa macam dah berzaman-zaman pulak tak tulis apa-apa mengenai resipi di laman blog Nisa ni.. Nisa suka cuba nak baking kek lah, biskut lah.. Tapi dengan keadaan sekarang yang cuma menyewa bilik, mustahil pulak nak laksanakan keinginan tu.. Maka bila Nisa balik kampung sajalah yang ada peluangnya untuk Nisa buat semua yang Nisa nak tuu. Tambahan pula, adik perempuan Nisa pun suka baking.. Kejap-kejap buat cupcake lah..