Wednesday, September 28, 2016

VIDEO | Soft Smokey & Glitter Eyes Makeup




Assalamualaikum...

Haa kali ini Nisa nak kongsikan langkah demi langkah bagaimana Nisa dapatkan makeup look "soft smokey" ini. Biasanya kalau orang buat smokey eyes mesti guna warna yang gelap. Tapi hari ni Nisa guna warna soft brown atau tone chocolate camtu untuk buat soft smokey effect. Ecehhh kemain haku ni macam pandai sangat je.


Sebenarnya Nisa mekap ni untuk photoshoot dan videoshoot. Memandangkan Nisa rasa macam masih awal, jadi Nisa terus rakam video so that Nisa boleh kongsikan dengan you guys makeup Nisa. Nisa segan nak share sebenarnya sebab rasa macam tak menjadi je smokey yes tu HA HA HA. Ok. Apa-apa pun jemput tonton video Nisa ya..





Haa itulah dia step by step nya. Nisa rasa macam simple sajor tapi macam tak simple jugak. Huuu I tried my best untuk guna produk yang mampu milik bagi semua orang. Yes I do fancy and have some other makeup palette yang high end. Tapi Nisa rasa Nisa boleh bantu ramai orang untuk mempunyai pilihan yang lebih murah dan berkualiti juga.. gitu..


Apa-apa pun di bawah merupakan senarai produk yang Nisa guna, berserta dengan link produk tersebut. Link tersebut akan direct you guys sama ada ke instashop / website tempat Nisa beli.. atau direct korang ke page rasmi produk tersebut untuk info lanjut okay.


#1 Urban Decay : Eyeshadow Primer Potion
Nisa beli di outlet Sephora, atau boleh dapatkan secara online di sini.

#2 Makeup Revolution : I Heart Chocolate Eyeshadow Palette
Nisa beli di laman Facebook wakil penjual rasmi jenama Makeup Revolution, klik di sini.

#3 Kat Von D : Tattoo Liner (code : Trooper)
Nisa dapat yang travel size (kecil sikit) secara percuma sebab beli produk Kat Von D. Yang full size boleh beli di outlet Sephora atau secara online di sini.

#4 Hope Girl : Magic Lash Long&Long Mascara
Boleh dapatkan dari instagram Nafura.

#5 innisfree : the green tea seed serum
Nisa beli di outlet innisfree. Untuk beli secara online dan lebih murah, boleh beli dari website Althea Korea.

#6 Clinique : Dramatically Different Mosturizing Lotion
Nisa beli di outlet Sephora (botol saiz 50ml). Untuk pembelian online dan info lanjut boleh lawat laman web Clinique Malaysia.

#7 Elizavecca : Skin Liar Primer
Boleh dapatkan di website Althea Korea.

#8 Too Faced : Born This Way Foundation (code : Light Beige)
Nisa beli di outlet Sephora. Untuk pembelian online boleh klik kat sini.

#9 Hope Girl : Nude Concealer Base
Boleh dapatkan dari instagram Nafura.

#10 Banila Co : Prime Primer Finish Powder
Nisa beli dari laman web Althea Korea. Klik di sini untuk membeli !

#11 Anastasia Beverly Hills Contour Kit : Light to Medium
Nisa beli di instashop lushxmalaysia. Barang semua original dan dia tak markup harga melampau-lampau macam sesetengah instashop.

#12 FCC : Tender Blush On (code : 14)
This code of blusher is limited edition and only comes in this FCC Selfie Kit by Janna Nick.

#13 Hope Girl : Crystal Smoky Eyes
Boleh dapatkan dari instagram Nafura.

#14 Jeffree Star Velour Liquid Lipstick (code : Rose Matter)
Nisa tak ingat betul kat instashop mana Nisa beli code yang ini.. Hukk sorry ! Tapi you guys boleh follow insta lushxmalaysia sebab dorang ada ready stocks juga.

#15 Urban Decay : All Nighter - Long-Lasting Makeup Setting Spray
Nisa beli di outlet Sephora, beli yang travel size je. Untuk pembelian online ada yang full size sahaja.






Okay siap ! Haa diharap info dan senarai di atas dapat membantu korang kalau ada di antara korang yang berminat dengan mana-mana produk yang digunakan dalam video ini ya. Actually glitternya ada tapi dalam video dan juga gambar tak berapa clear pulak. Mungkin sebab lighting kot. So macam tak obvious gitu..



Apa-apa pun Nisa masihhh lagi belajar mekap. Masih lagi cuba nak improve skill dan banyak lagi pengetahuan dan teknik yang Nisa sedang kutip. Gituuu... Nisa hargai sangat sangat siapa yang sudi tonton video-video Nisa sampai habis. Jangan lupa subscribe YouTube channel Nisa ya.





Joymix Collagen Tripeptide pilihan Nisa ! Mencerah dan melembap kulit !




Assalamualaikum...


Haa lama sudah Nisa tak berkongsi mengenai penjagaan kulit wajah dan badan kat blog ni rasanya.. Bukan apa, ramai je tanya Nisa makan apa untuk jaga kulit ? Nisa pakai apa,. Haa kalau nak cakap pasal skincare tu rasanya banyak kali dah Nisa menjawab soalan mereka yang bertanya.. Tapi kalau penjagaan dari dalam ? Supplement ? Jarang Nisa kongsikan. Jadi kali ni nak bawak uols berkenalan dengan produk yang Nisa tengah consume ni..




Nisa dah lama sebenarnya tak consume apa-apa supplement ke... Jadi Nisa pun tercari-carilah supplement yang menarik untuk Nisa minum / makan setiap hari. Yang Nisa sentiasa tengok ialah kebaikan yang ditawarkan oleh supplement tersebut.

Melalui seorang rakan, Nisa diperkenalkan pula kepada Joymix Collagen Tripeptide ni.. Haa Nisa sebenarnya ada nampak produk ni dekat laman web Lazada haaa.. Tapi Nisa masa tu tak membelek pun. So bila dah ade depan mata ni, baru la Nisa rasa macam hmm.. nak jugak try ni !






Okay basically rupa Joymix Collagen Tripeptide ni serbuk berwarna oren-oren macam ni.. Bau dia macam oren sikit.. tapi bukan oren ! Hahaha.. sebenarnya kolagen ni mempunyai aroma buah markisa ! Wahhh unik sungguh. Memang lain dari yang lain lah katakan. 





Okay jom Nisa kongsikan serba sedikit isi kandungan dan kebaikan di dalam Joymix Collagen Tripeptide ini.


COLLAGEN TRIPEPTIDE ?
Okay.. bezanya kolagen dari Joymix ini berbanding kolagen yang sangat banyak kat luar sana ialah mereka mengandungi Collagen Tripeptide. Tripeptide merupakan unit yang mengandungi 3 jenis amino acid. Collagen Tripeptide ni kiranya unit yang paling asas, paling kecil.. dan ini bermakna penyerapan kolagen ke dalam tubuh badan dapat berlaku dengan OPTIMUM !


KEBAIKAN JOYMIX COLLAGEN TRIPEPTIDE
# Membantu mengurangkan garis halus dan kedutan.
# Membantu mencerahkan kulit
# Membantu menguatkan tulang dan sendi
# Menguatkan rambut
# Menguatkan kuku
# Membantu mengurangkan rekahan di tumit kaki





BAGAIMANA NAK MINUM ?

Haaa semudah A B C yee semua ! Bancuhkan satu scoop penuh serbuk Collagen Tripeptide ni bersama 150ml air. Nisa suka bancuh dengan air sejuk. Segar je lepas minum tu ! Kacau sampai semua serbuk larut ye. Kalau yang ada shaker tu lebih mudah sebab dekat botol shaker dah siap ada aras sukatan air. Haa boleh beli botol shaker kat mana-mana kedai ye. 

Pengambilan boleh dibuat sekali sehari. Kalau nak kesan yang lebih cepat, boleh cuba minum sebanyak dua kali sehari - di waktu pagi dan juga malam sebelum tidur. Nisa sayang pulak nak habiskan cepat-cepat.. so sekali sehari je lah ! Hehehe..






Setiap pagi masa masuk office mesti Nisa bancuh Joymix Collagen Tripeptide ni.. Haa teruss zass teguk segelas. Bancuh pulak dengan air sejuk.. wah memang kesukaan Nisa ! Dah dua minggu jugak lah Nisa amalkan pengambilan Joymix Collagen Tripeptide ni tau.. Kalau nak tahu kulit Nisa jenis dry sangat.. Nisa pakai skincare dan mosturizer tu semua sebab nak control supaya mekap tak bercapuk je.. Jadi Nisa memang decide nak ambil Joymix Collagen Tripeptide ni sebab nak kulit lebih cerah dan lembap dari dalam.





Ini gambar yang Nisa ambil di luar (di bawah available light) baru-baru ni. Masa ni Nisa ada videoshoot dan Nisa kena pakai mekap yang agak tebal sebab cuaca panas (tak nak bagi mekap cair cepat). Nisa risau jugak mekap cepat bercapuk sebab kulit Nisa kan kering. Tapi Nisa perasan mekap tak bercapuk pun, dan kulit Nisa takde rasa gatal-gatal pun walaupun cuaca panas. Lepas cuci muka pun, di bahagian hidung dah kurang sangat kulit yang mengelupas


Nisa impressed jugak lah dengan produk Joymix Collagen Tripeptide ni sebab dalam masa dua minggu dah tunjuk kesan positif pada kulit Nisa. Walaupun belum keseluruhan, tapi dah nampak dah peningkatan pada kondisi kulit Nisa !




Girllsss kalau nak tahu, bila kulit kita kurang kering dan lebih lembap, mekap takkan bercapuk. Bila nak sapu mekap tu, smooth je.. rata je.. haa terbagi tips pulak. Memanglah kita pakai skincare semua tu, tapi lebih baik kesihatan kulit tu dibina dari dalam jugak. Dan produk ni menunjukkan kesan positif pada Nisa dalam masa dua minggu. Haa jom lah cuba jugak !




MACAM NAK DAPATKAN ??

Kalian boleh beli produk ini di laman web rasmi Joymix
http://www.joypremix.com/

Harga yang sedang ditawarkan ialah harga promo RM128 sahaja untuk satu balang 400g.
Gunakan kod promosi : JOYMIXCTPNISA20 untuk potongan harga lebih lagi !


Pada yang nak beli tu jangan lupakan kod promosi di atas tau ! Berbaloi-baloi sangat !


Byee !