Wednesday, September 11, 2019

Kedai Cermin Mata Murah dan Viral di Sungei Wang Plaza KL

www.wasap.my/60176027433

Assalamualaikum...

Pernah tahun lepas rasanya Nisa kongsikan mengenai tempat buat cermin mata murah yang teramat dekat Sungei Wang Plaza. Nisa kongsikan melalui laman Twitter. Bangun je esok pagi mak oii sampai beribu-ribu retweet kepada tweet tu! Tapi tu kisah tahun lepas lah. Nak cari balik tweet tu entah kat mana-mana tah. 


Tak sangka rupanya ramaiiii lagi yang tak tahu dekat Sungei Wang Plaza ada kedai cermin mata yang jual spek murah gilaaa dan kedai tu went viral jugak. Haa nak kongsi melalui Twitter susah nak kongsi lebih banyak info sebab satu tweet ada limit kan. So alang-alang tu, eloklah kiranya Nisa kongsikan melalui blog je senang baca semua info sekali harung.



Kedai yang Nisa pergi buat cermin mata ni nama dia EYE SMART VISION, bertempat di lot G114 Ground Floor, Sungei Wang Plaza. Dari jauh dah perasan kedainya yang senang nak cari dekat level G tu dan suasana kedai yang luas dan cerah. Haaaa konfem selesa nak pilih-pilih cermin mata nanti. Makin Nisa datang dekat, makin bersinar-sinar mata Nisa tengok pilihan bingkai cermin mata yang bermacam.



Macam biasalah, orang yang rabun tinggi macam Nisa dan bekerja pulak depan skrin phone atau komputer.. setiap kali pergi kedai nak buat cermin mata mesti kena check dulu power mata semasa. Kot lah silau naik ke, power naik ke berbanding tahun lepas. Haa setelah check, ternyata silau Nisa meningkat berbanding tahun lepas. Jadi, penting untuk Nisa buat cermin mata dengan lens yang sesuai untuk silau.



Bila dah check power dan silau, maka tibalah masa untuk masuk ke bilik kelakar ni. Haha! Kenapa kelakar? Sebab macam biasalah kita kena pakai bingkai ni, dan staff akan bantu kita uji lens yang mana sesuai untuk our current sight condition. Dalam bilik nilah biasa kita akan check cerah ke tak, jelas ke tak kalau tengok tulisan kecil. 



Here comes the fun part of buying new spectacles - choosing frames!! Memang excited sangat sebab kedai EYE SMART VISION ni ada banyak sangat pilihan! Amboi memang pening nak pilih yang mana satu.. sebab banyak yang cantik, yang latest trend, yang Korean style.. eh semualah. Okay memandangkan cermin mata lama Nisa berbingkai tebal dan style cat-eye, jadi Nisa nak cari style yang berlawanan.



Semasa kunjungan Nisa ke EYE SMART VISION minggu lalu, Nisa diberitahu transparent frame ni adalah trend semasa yang menjadi kegilaan ramai. Nisa perasan juga tu, ramai dah kawan-kawan yang beli bingkai cermin mata macam ni. Nisa nak jugak beli bingkai begini, tapi target Nisa adalah bingkai halus atau yang lebih nipis. 



Haaa punyalah bermacam jenis bingkai yang ada dekat EYE SMART VISION ni, mudah je nak cari apa yang kita nak. Tapi jadi susah nak buat keputusan sebab banyak yang cantik-cantik!! Bingkai cermin mata Korean style pun masih menjadi tumpuan ramai. Ramai juga yang datang memilih-milih bingkai jenis ni.



LENSA KHAS SILAU

Di EYE SMART VISION, mereka menawarkan lensa yang khas untuk mereka yang mempunyai level silau yang tinggi. Lensa ini dipanggil Alpha 420 dan lensa ini akan membantu untuk menghalang cahaya tembus cermin mata anda. Ini sangat sangat membantu untuk mereka yang mempunyai silau yang tinggi dan sukar untuk memandu di waktu malam terutamanya. Berbaloi sangat tambah sedikit wang untuk tukar kepada lens Alpha 420 ini. 



Dan selepas pilih pemeriksaan mata serta pemilihan bingkai, anda hanya perlu tunggu 1 jam sahaja ! Sekejap jee tu! Dalam Sungei Wang Plaza tu ada macam-macam kedai, boleh window shopping dulu atau lepak minum dan makan. Takkan sedar punya 1 jam berlalu macam tu je, tahu-tahu je dah boleh datang ambil cermin mata. Mudah bukan?



Kenapa Nisa pilih EYE SMART VISION ??
  • Harga murah dan sangat berpatutan. 
  • Lensa khas Alpha 420 sangat berbaloi untuk mereka yang silau tinggi.
  • Kos tambahan untuk pilihan lens yang lebih nipis berpatutan!
  • Pilihan bingkai yang pelbagai dan trend terkini.
  • Cermin mata siap dalam masa 1 jam sahaja.
  • Staff yang sangat membantu dan informative.
  • Ruang kedai yang terang dan luas selesa untuk Nisa move around memilih bingkai.


Pendek kata memang best lah EYE SMART VISION ni! Di Sungei Wang Plaza sahaja dah ada 3 outlet di bawah syarikat yang sama. Tapi, yang Nisa pergi ni merupakan outlet mereka yang paling terkini dan baru bukak di G floor. Senang nampak dari escalator. Siapa yang nak buat cermin mata, boleh ramai-ramai ke EYE SMART VISION, kedai cermin mata murah dan viral di Sungei Wang Plaza.


INSTAGRAM : 

FACEBOOK PAGE : 

ALAMAT : 
Lot G114, G Floor, Sungei Wang Plaza, Kuala Lumpur

WHATSAPP : 



Nisa Kay.


Read More»

Monday, August 12, 2019

Kedai Boba Tea terbaharu di Kota Laksamana Melaka - I'Milky Malaysia



Assalamualaikum...

Hai pembaca semua! Excited pulak nak berkongsi kali ni. Seperti yang kita semua sudah tahu, sekarang ni memang trending habis lah boba tea di serata Malaysia! Banyak juga yang cuba-cuba buat sendiri tapi kurang jadi, ada juga peniaga-peniaga kecil yang sudah mula menjual boba tea mengikut trend kedai-kedai popular yang menjual boba tea. Haaa macam-macam lah!

Tetapi apa yang membezakan kedai-kedai yang sudah sedia ada mestilah resepi istimewa masing-masing dalam menghasilkan menu menarik buat pengunjung! Haaa inilah dia Nisa nak berkongsi sebuah jenama boba tea yang datangnya dari Taiwan yang sudah pun bertapak di negara kita. Jom kita usha I'Milky Malaysia !



Kota Laksamana yang terletak di Melaka kini sudah mula dikenali sebagai one of "boba district" di Malaysia. Haha pandai-pandai je Nisa bagi nama kan? Bersaing sihat dengan pelbagai jenama lain, I'Milky Malaysia sebenarnya sudah pun menjangkau 5 outlet di Semenanjung Malaysia! Yang terbaharu dibuka adalah outlet I'Milky Malaysia Kota Laksamana Melaka ini. Jadi orang Melaka.. dah boleh serbu ramai-ramaiii...



NAK ORDER APA NI????

Setiap boba tea shop mesti ada signature dan best seller mereka yang tersendiri kan? Begitu juga dengan I'Milky Malaysia Melaka ini... Ada 5 menu utama yang semestinya patut anda cuba sekiranya berkunjung ke sini!



SIGNATURE & BEST SELLER DRINK : 
BROWN SUGAR BUBBLE MILK

Haaaa semestinya Brown Sugar Bubble Milk dari I'Milky Kota Laksamana ni wajib wajib wajib anda cuba!! Amboi sampai tiga kali suruh cuba tu! Haha!! Saat Nisa hirup airnya, fuhhh terus terkejut! Sebab apa? Sebab rasa segar dan manis yang seimbang tu..! Tak reti nak explain macam mana, tapi susu segar dia sedap, dengar kata diimport dari Australia! Kandungan brown sugar pula tak terlalu manis, sedap!! Terus Nisa jatuh cinta!



STRAWBERRY MILK  &  TARO MILK

Siapa minat perisa strawberry pun wajib sangat try Strawberry Milk ni!! Mereka menggunakan buah strawberry segar ketika proses membuat air ni, bukan guna ready made strawberry paste tau! Dan I'Milky Malaysia ni sangat mementingkan sukatan yang tepat dan proses pembuatan demi menjaga kualiti minuman, pun sesuai untuk mereka yang suka rasa kurang manis. Taro Milk pula untuk yang suka perasa keladi. Haa lemak lemak gituu rasa dia. Mesti terkejut sebab sedap sangat!



GRAPEFRUIT JUICE + GREEN TEA  &  MATCHA MILK

Siapa yang sukakan rasa jus yang masam masam pahit manis, lepas tu ada a hint of green tea flavour, wajibbbb cuba Grapefruit Juice bersama Green Tea ni tau!! Segar sangat kalau dapat minum tengah cuaca panas ni! Matcha Milk pun Nisa suka! Lemak susu segar dan pahit-pahit Matcha flavour tu seimbang! Dan of course sesuai laa untuk semua yang suka minuman yang kurang manis.



Haaa selain daripada 5 minuman paling laris di I'Milky ni.... ada minuman lain tak? Heyyy mesti lah adaa... Ini Nisa sertakan sekali senarai menu yang ada di I'Milky. Boleh la usha dulu sebelum datang ke outlet I'Milky Kota Laksamana Melaka ni, so nanti datang beratur terus order je.. Maklumlah, orang pun mesti ramai! Harga pulak sangat sangat berpatutan! Bermula RM7.90 hingga RM12.90 sahaja !


GAMBAR HIASAN bersama Budak Lelaki Sebelah Pintu

Jangan lupa kepada orang-orang Melaka, atau sesiapa sahaja yang akan bercuti ke Melaka, panjang-panjangkanlah langkah ke kawasan Kota Laksamana untuk merasai sendiri minuman-minuman di I'Milky Kota Laksamana ni..! Memang tak rugi! Datang ramai-ramai bawak keluarga, kawan-kawan, kekasih hati.. ehh! Hahaaa sekarang ni kan boba tea date pun dah jadi trend. Auchh sweet sangat! Haha!!





LOKASI : I'MILKY KOTA LAKSAMANA, MELAKA
NO. 6, Jalan KLJ 9, Taman Kota Laksamana Jaya, 75200 Melaka

WAKTU OPERASI :
12.00 Tengahari - 1.00 Pagi

NOMBOR TELEFON :
011 1758 3668




NISA KAY.


Read More»

Sunday, August 11, 2019

Mekap ringkas tampak glowing dengan PIXY Make It Glow Series !



Assalamualaikum hai semua!!

Nisa dah lama tak menaip mengenai produk mekap ni, jadi excited sikit dengan perkongsian hari ni! Baru-baru Nisa berkesempatan ke majlis pelancaran rasmi produk terbaru PIXY iaitu PIXY Make It Glow Series !! Teruja betul dapat bersama-sama di dalam majlis ni. Dapatlah Nisa mencuba dan melihat-lihat produk PIXY yang terbaharu.



Oh ya, untuk pengetahuan semua, produk PIXY Make It Glow Series kita sudah boleh didapati di outlet-outlet Watsons seluruh negara! Haa apa lagi? Cepat dapatkannya!!!



Semasa acara pelancaran itu juga, jurusolek terkenal Mya Syamira juga berkongsi tips dan cara-cara untuk mendapatkan hasil mekap ringkas, pantas dan yang penting tampak glowing sangat hasilnya!!! Semuanya menggunakan produk-produk dari PIXY Make It Glow Series ni tau! Baiklah Nisa pun dah tak sabar nak cuba produk ni!



Okayyy sekarang Nisa sendiri nak cuba rangkaian produk PIXY Make It Glow Series ni! Haa agak-agaknya macam lah nak caranya nak dapatkan wajah glowing ala tanpa mekap dengan produk-produk PIXY ni. 



PIXY : MAKE IT GLOW Beauty Skin Primer

Baiklah, selepas cuci muka dan pakai skincare serta sunscreen, pertama sekali sebelum mekap mesti letak primer. Primer akan membantu foundation lebih lekat dan tahan di kulit wajah, serta membantu meratakan tekstur foundation dengan menutup pori-pori. Barulah mekap nampak smooth! Yang bestnya, primer dari PIXY ni ada ciri-ciri melembap dan juga mengandungi SPF35 PA+++ untuk melindungi kulit wajah kita!



PIXY : MAKE IT GLOW Dewy Cushion

Kita mahukan foundation yang HIGH COVERAGE tetapi tak suka tekstur yang tebal? Rimas? Haa memang patut saja anda dapatkan Dewy Cushion ni, sebab TEKSTURNYA RINGAN tetapi boleh bagi kemasan FULL COVERAGE untuk makeup look anda! Tak perlu guna banyak kalau nak apply nipis-nipis.. dan boleh dab dab di wajah untuk high coverage. Mudah je!! Yang paling best, Dewy Cushion ni bagi effect glowinggggg! 



PIXY : MAKE IT GLOW Silky Powdery Cake

Walaupun anda apply bedak ini, tetap nampak hasil glowy, dan boleh achieve "no makeup look" dengan ketiga-tiga produk ini. Silky Powdery Cake ini lebih cantik kalau kita apply menggunakan powder brush, guna sikit je di seleuruh muka untuk set kan makeup anda, terus dapat kemasan yang flawless tau!!



GLOWING SIMPLE MAKEUP !

Tambah blusher sikit, berus kening sikit, guna maskara dan oleskan gincu bibir, dahhh siappp!! Laju je ! Mudah sangat nak serikan wajah menggunakan ketiga-ketoga produk PIXY dari Make It Glow Series  ni! Sesuai untuk natural makeup look, "no makeup" makeup look, quick and easy look.. you name it girls! 

Nisa suka sangat sangat sebab ketiga-tiga produk ni memang pantas digunakan dan jimatkan masa! Lebih-lebih lagi selepas solat, malas betul nak touch up makeup tapi dengan produk Make It Glow series ni, laju je bersiap! Ni kalau tengok depan-depan memang cantik natural glow!



Jangan lupa dapatkan ketiga-tiga produk ini di Watsons seluruh Malaysia okay! Harga sangat berpatutan dengan kualiti yang sangat best! Semestinya ketiga-tiganya dah jadi my go to products! Senang nak bawa ke mana-mana dan tak perlu banyak-banyak produk dah. Jangan lupa follow PIXY di laman sosial ya! 


LAMAN WEB : WWW.PIXY.COM.MY
FACEBOOK PAGE : Pixy Malaysia
INSTAGRAM : @pixycosmetics_my
YOUTUBE CHANNEL : PixyMalaysia



NISA KAY.


Read More»

Copyright © Nisa Kay