Friday, January 23, 2015

innisfree Fiesta 2015 – Bertemu Lee Min Ho !

 

Assalamualaikum..

 

DSC09175

 

Masa mula-mula diberitahu bahawa pelakon popular Korea akan datang ke Malaysia untuk fiesta anjuran innisfree, memang dalam hati ni teruja tak terkata. Hehehe minat tu memang minat. Tapi bagi aku, cukup lah dapat tengok depan mata.. tak perlu datang dekat atau sampai bersentuhan oopps. Hehehe. Jadi jemputan ke majlis tertutup innisfree Fiesta 2015 di Kuala Lumpur terus aku RSVP tanpa bertangguh.

 

DSC09179

Tak lengkap rasanya event sekarang kalau tak panggil photobooth bukak tempat bergambar ! Haha aku suka dapat gambar free macam ni. Ada pihak photobooth yang bagi gambar strip yang memanjang tu. Yang ini pulak dia bagi yang saiz 4R camni. Kalau tak silap boleh customized. Oh ye kualiti gambar dia lawa. Percayalah. Boleh usha sini http://www.wowphotobooth.com.my/ Ehh promote pulak.

 

 

1

Bila buat event kat hotel, nyumss makanan dia memang tak disangkal memang best ! Siap ada cupcake bertemakan innisfree ! Haha.. event ni diadakan di Sheraton Imperial Kuala Lumpur. Sebuah lokasi di tengah kota, dan sebuah hotel yang agak berprestij. Memang dikawal rapi event ni, sebab event ni tertutup.. hanya untuk mereka yang mendapat jemputan sahaja.

 

 

Additional_7

Ini gambar suasana keseluruhan innisfree Fiesta 2015 ni… Gambar dari penganjur, aku tak sempat nak ambil gambar.. haha Al-maklumlah terlebih excited kan nak tengok Lee Min Ho. Hahaha.. Dalam dewan tu, dia dah sediakan booth yang cantik-cantik.. aktiviti dan jugak minuman. Memang cantik hiasan dalamannya.. di atas ni merupakan antara rangkaian produk kecantikan dari innisfree .

 

 

2

Haa ada 9 jenis ! Pelbagai rangkaian untuk jenis-jenis kulit orang Asia.. Ada yang untuk melembap, untuk anti-aging.. untuk menegangkan kulit.. untuk membaiki kulit, mencerahkan.. dan pelbagai lagi. Memang sangat teruja dapat tengok semuaaa rangkaian produk innisfree ni ! Dan kita boleh try dan dapatkan lebih maklumat mengenai produk innisfree ni kat sini.

 

 

Additional_12

DSC09220

INNISFREE GREEN HOUSE ! Yeayy love this section. Khas untuk pencinta alam semulajadi, free cactus for you guyss ! Kita berpeluang tanam semula kaktus ke dalam bekas produk innisfree . Haa kira kitar semula lah. Bekas-bekas plastik kosong tak payah buang.. Boleh kitar semula, guna untuk tanam pokok kaktus macam ni ke.. or buang simpan pin-pin tudung or duit syiling ke…

 

 

DSC09222

DSC09227

INNISFREE D.I.Y. SECTION ! Haa ini best ! Setiap dari kami diberikan canvas pouch tanpa corak, dan terpulang kepada kami nak corakkan macam mana. Siap ada letter stamp lagi tu ! Boleh lah letak nama kat pouch ni .. Lepas tu memang aktiviti bebas la kan haha. Aku punya tema ialah “Autumn In My Heart” haha sebab tu banyak dedaunan keguguran, dahan nan kerapuhan, bunga-bunga cinta.. layu di pusara.. ehh !

 

 

3

Okayyy masa untuk bertentang mata dengan pelakon popular Korea dan juga duta innisfree

LEE MIN HO

Aku tak payah cakap banyak ya, aku tepek je lah muka beliau di sini ya ?

 

DSC09285

4-2

 

Dan gambar-gambar di bawah ni pula, sebahagian daripada momen-momen ketika sesi fan meeting yang dijalankan pada waktu petangnya. Untuk mendapat tiket fan meeting bersama Lee Min Ho ni, peminat perlu shopping produk innisfree bernilai RM300 dan akan dapat special goodies bag. Jika anda bernasib baik, anda akan dapat tiket ke sesi meet-n-greet Lee Min Ho dalam bag tu ! Haa apa-apa pun ikut tuah badan dan rezeki ye la dakk..

 

innisfree_Photo4

innisfree_Photo7

innisfree_Photo2

 

And.. last but not least… hik hik!!

DSC09514

Okay.. serius tak pegang ! Pegang patung je ye.. Hahaha… Berikutan kes “pegang peluk cium” yang tengah viral bebenor kat laman sosial.. meh sini nak kabor sikit.. Kita ni minat artis biar berpada.. Jangan terlampau memuja-muja.. Takut nanti hilang kawalan diri bila dapat jumpa dekat-dekat ! Lagi-lagi dunia sekarang ni, buat apa je semua boleh tersebar kat internet. Jadi bila kita minat pun berpada, inshaAllah dapat kawal diri.. Hiks. Iols pun minat Korea. Hik !

 

 

More info about store innisfree in Malaysia, READ HERE !

 

 

 

 

XOXO,
Putewi Hensem.

Thursday, January 22, 2015

TIPS – Susun atur barang dengan mudah !

 

Assalamualaikum…

 

Haa entah angin apa merasuk ni, tetiba aku rajin nak google google mengenai cara nak organize barang-barang kat rumah. Mungkin sebab sekarang ni kemain banyak barang kat rumah hah.. Jadi macam serabut sangat aku menengok nyee.. Lebih-lebih lagi barang-barang company haihh.. stok baju, barang kertas-kertas.. huu haru biru kejap aku tengok. Jom lah aku share apa yang menarik..

 

organize - nisakay 1

#1 OPTIMUMKAN PENGGUNAKAN KAWASAN BAWAH SINGKI

Haa ini aku rasa biasa sangat dah kan kita buat ? Ada tak cuba pasang “railing” mini kat bawah singki tu? Boleh buat sangkut bahan-bahan mencuci. Lebih mudah kalau korang beli bahan mencuci yang ada kepala spray tu kan.. Boleh gantung macam ni.. bahan pencuci tingkap ke, lantai ke, tandas ke..

 

 

organize - nisakay 2

#2 SUSUN ATUR DULANG DENGAN LEBIH KEMAS

Haaa pasang railing plastik yang kecik-kecik tu boleh jugak pasang dalam kabinet lepas tu susun dulang atau pun papan pemotong secara menegak. Lagi mudah nak simpan, plus lagiii mudah nak ambil bila diperlukan.. Kan kan ? Semuanya bergantung dengan kreativiti sendiri.

 

 

organize - nisakay 3

#3 RAK MAJALAH UNTUK SUSUN ATUR PERALATAN DAPUR

Haaa ini kreatif kan, instead of using the organizer for magazines or newspaper, kita boleh jugak skru kan organizer ni di dinding kabinet atau dinding, lepas tu susun penutup periuk atau mangkuk kat sini. Haa senang nak cari. Kalau letak dalam kabinet lagi okay kot, sebab nya tak mudah lekat habuk.

 

 

organize - nisakay 4

#4 MENGGUNAKAN RUANG DINDING SEPENUHNYA

Kalau tengok style rumah orang putih, mesti kita akan nampak gaya susunan barang dapur dorang macam ni. Selain daripada suka susun barang dalam kabinet, ada jugak rumah mat salleh yang fully utilized dinding kat area dapur. Dorang buat gantung sudip la, senduk la, penapis la.. macam-macam lah..

 

 

organize - nisakay 5

#5 SUSUN SUDU GARFU DENGAN GAYA MENEGAK

Kalabu kabinet dapur korang ada deep drawer macam ni, boleh lah beli atau custom made sendiri bekas kayu macam dalam gambar ni, lepas tu letak dalam laci.. then susun utensils macam sudu, garfu, pisau, sudu and garfu kecik secara menegak macam ni.

 

 

organize - nisakay 6

#6 LABEL ISI KANDUNGAN / BAHAN BAHAN

Aku suka bekas plastik kedap udara yang berbentuk petak macam ni.. Lebih mudah nak susun atur. Kalau bekas bentuk bulat biasa boleh menegak je. Err faham tak ? Hahah macam dalam gambar kat atas ni lah. Kalau dah susun susun bekas tu, label bekas-bekas tu untuk mudahkan korang cari bahan-bahan tu.

 

 

organize - nisakay 7

 

#7 MASA UNTUK DIY ! ORGANIZE AKSESORI

Haa tak payah nak bazir duit beli organizer.. Boleh guna apa je yang ada di rumah. Macam hanger. nak nampak fancy sikit, boleh balut hanger tu guna kain perca or reben. kasi nampak lawa sikit. Gambar kedua di atas, organizer aksesori cermin mata yang dibuat sendiri guna reben dihias dengan sapu tangan.

 

 

organize - nisakay 8

#8 DIY BEKAS SIMPANAN BARANG-BARANG KECIL

Haaa ini bagi yang terlebih rajin okayy ! Atau yang ada abang or ayah rajin buat sendiri kerja-kerja DIY ni haa.. barang-barang ni mudah sangat nak dapat, buat pun inshaAllah nampak mudah haa.. Boleh lah buat bekas macam and and letak kat bilik or bilik air. Organizer macam ni sesuai untuk korang suka beli cotton bud apa sume tu dalam paket besar-besar.

 

 

organize - nisakay 9

#9 ORGANIZER KASUT UNTUK BAHAN PENCUCI !

Haa kalau rumah orang putih kan, dia ada laundry room.. Tapi rumah zaman sekarang ni pun, dah ada bilik khas untuk laundry and menggosok. Haa lebih teratur gituu.. Kat belakang pintu bilik laundry tu, boleh guna organizer kasut untuk letak bahan-bahan pencuci. Semua kat satu tempat. Jenggg ! Senang je.

 

 

organize - nisakay 10

#10 GUNAKAN MAGNET !

Gunakan magnet strip untuk pastikan barang-barang besi LEKAT dan tidak hilang.. Haa benda-benda kecik macam ni selaluuu je hilang. Sakit hati je kan Hahah.. boleh lah tambah besi pemicit blackheads whiteheads semua kann. Hahaha…

 

 

 

Soo.. tu je lah nak share dengan korang.. Ada masa aku rasa macam nak DIY je benda-benda organizer ni. Rajin jugak aku usha kat internet benda-benda macam ni. Haihh kalau ada kelapangan, ada duit.. ada kerajinan memang aku buat dah.. Nak buat macam-macam pun tak best jugak sebab nya rumah sekarang ni, sekadar rumah sewa.. Well.. so tak payah lah nak beria sangat ye dak.. Ok tu je lah. Daaa !

 

 

 

XOXO,
Putewi Hensem.