Thursday, June 23, 2016

Buffet Ramadan 2016 - Puspanitapuri Putrajaya



Assalamualaikum..




Haa dah tiba penghujung ramadan ni mesti ramai yang mencari lokasi nak berbuka puasa. Baiklah.. Kali ini khass Nisa nak kongsi kepada mereka yang tinggal di Putrajaya / Cyberjaya.. atau kawasan sekitar seperti Kajang, Bangi.. atau pun sesiapa je lah haa !



Pic credit to : Mawardi Yunus

Pic credit to : Mawardi Yunus

Haa macam mana nak pergi ke sini ? Mudah lah sangat sangat ! Cuma perlu waze PUSPANITAPURI, nanti terusss akan diberikan direction ke sini. Haa senang ke tak ? Kawasan pulak luas dan cantik.Antara kemudahan kat sini ialah kawasan parkir kereta yang PERCUMA, bilik solat yang selesa dan berhawa dingin, kawasan makan yang selesa dan luas. Tak rasa bersesak-sesak pun.


Pic credit to : Mawardi Yunus


Haa ini ruang dalam Dewan Seri Endon di Puspanitapuri. Luas dan selesa kan ? Takde lah nanti berlaga-laga kerusi dengan meja sebelah haha... Satu meja bulat boleh memuatkan 10 orang. Boleh dah ni plan dengan keluarga atau rakan-rakan untuk berbuka di sini! Jadi.. apa yang best makan kat sini ???






Ya Allah !!! Sedapnya gulai lemak cili api. Ada tiga jenis pulak tuu.. Gambar di atas gulai lemak ketam.. Yang bawah lak gambar gulai lemak ikan masin ! Ya ampun lama nya tak jumpa gulai lemak ikan masin ! Ada satu lagi yang sedap, gulai lemak daging salai. Yang tu Nisa tak sempat pulak nak snap gambor. Tapi Nisa ambik untuk berbuka, memang sedap !!






Suka seafood ? Ini ada hidangan sotong dan udang untuk anda ! Haa yang udang tu pun Nisa kutip masuk pinggan tau! Memang sedap dan puas laa. Sebab memang Nisa gemarkan udang.






KONSEP WARUNG


Buffet ramadan yang diuruskan oleh Azam Pandan Sdn. Bhd. ini mengetengahkan konsep warung. Haa kenapa Nisa cakap macam tu ? Masuk je dewan lihatlah disebelah kanan anda.. terdapat kaunter makanan yang dihias ala warung. Ada yang menghidangkan lemang dan ketupan, ais kacang, buah-buahan...





Haa itu baru kat dalam, Nisa jalan-jalan pulak di bahagian luar... banyak nya jenis makanan! Seumpama pergi ke bazar ramadan la pulak. Kat sini ada sebuah "warung" yang menyediakan apam balik. Haaa world gituu ! Maklumlah apam balik dia ni sedap! Haruslah world kan. Haha. OK memang tak tipu. Sangat sedap dan crispy okay. Dapat pulak yang panas-panas memang ummph !




Haaa aneka sup juga dihidang dalam belanga macam ni. Eh belanga ke namanya ni ? Hahah !! Memang ala-ala tradisional sangat kan ! Sebenarnya banyak sangat lagi jenis makanan yang menarik perhatian, tapi Nisa terlalu asyik pilih makanan sampai lupa nak ambil gambar! Sobs sobs. Siapa yang nak tengok gambar-gambar lain boleh baca blog rakan blogger Nisa - blog Ahmad Fauzi Aryaan atau blog Mawardi Yunus okay ?




Okay masuk dalam balik.. Dah kenyang makan main course, kita sambar desserts pulak. Aneka kek dan manisan serta kuih ada dihidang di tengah-tengah dewan. Nyummss Nisa suka benda manis-manis ni. Gituuu...


LOKASI : 
Puspanitapuri, Putrajaya

HARGA BUFFET :
RM72.00 per pax untuk Dewasa
RM38.00 per pax untuk Kanak-kanak

HUBUNGI : 03-7843 0590





Alhamdulillah.. Kenyang Nisa dan adik Nisa berbuka di sini. Rambang mata dengan juadah yang ada.. Semua Nisa nak lah ! Hahah.. And alhamdulillah jugak I had great times ! Hehe ada kejadian di sini.. itu nanti Nisa update kemudian ya ! Heheh apa-apa pun terima kasih Fuad dari Arkadash KL yang menjemput. Dan terima kasih kepada rakan-rakan blogger !





Wednesday, June 22, 2016

6 sebab kenapa baju raya PINKZ FASHION menjadi pilihan Nisa !



Assalamualaikum..




Haaa sedar tak sedar dah dua minggu kita berpuasa kan ? Tak lama lagi dah nak menyambut Aidilfitri.. Aduh rindu pulak suasana kampung, hingar bingar saudara mara yang ramai, bergelak sakan dengan lawak masa kecik dan macam-macam lagi lah.. 


Bila bercerita mengenai hari raya ni tak sah la kan kalau tak cakap pasal baju raya... Korang dah beli ke belum ? Tema keluarga korang kaler apa tahun ni ? Haa keluarga Nisa sendiri bukan lah jenis nak bertema bagai ni.. Cuma ada sesetengah tahun yang memang kami plan nak pakai baju warna apa. Design semua lain-lain, ikut citarasa masing-masing lah. Ada yang belum beli baju raya kah ? Haa nak tempah memang idok la kan. Bagi yang cari baju raya last minute tu jom usha butik yang Nisa nak share dengan uols ni..





Ahaaa PINKZ FASHION ni ada butik kat Semua House, Kuala Lumpur. Tapi bagi yang duduk jauh boleh lah beli online je.. Sempat lagi ni nak order dan pos ke rumah ! Tahu-tahu je dah sampai baju raya depan rumah. Tak ke mudahhh !






KENAPA PILIH PINKZ FASHION ???

  • BERKUALITI - Nisa dah amati sendiri material baju-baju raya di PINKZ FASHION ni.. memang menepati apa yang Nisa mahukan. Material semua tip top, selesa di pakai dan tak panas.
  • JAHITAN KEMAS - Kasihan tau Nisa baca kisah mereka yang tempah baju raya, alih-alih kualiti jahitan hampeh. Di PINKZ FASHION ni, jahitan baju semua cantik-cantik. Belum lagi lah Nisa jumpa yang benang nya terjurai-jurai, jahitannya pecah.. Alhamdulillah semua yang Nisa pilih semua okay sangat.
  • POTONGAN CANTIK - Yess ! Orang kurus susah lah cari baju yang potongannya lawa dan terletak je di badan. Tapi bagi Nisa, koleksi PINKZ FASHION ni cutting baju dia lawa-lawa. Nisa suka sangat ! Nisa susah nak pakai baju kurung moden. Tapi koleksi mereka memang menawan hati !
  • BANYAK PILIHAN - Di PINKZ FASHION ni ada pelbagai pilihan baju raya. Nak yang lace ? Nak yang ada batu-batu ? Nak yang printed ? Semua ada. Tapi kebanyakannya plain color lah, mudah nak matching dengan tudung ! Banyak warna pulak tu, haa kot ada yang match dengan tema raya korang ?
  • SESUAI UNTUK SEMUA PERINGKAT UMUR - Ini memang best. Rekaan-rekaan yang ditawarkan sesuai untuk semua peringkat umur. Nak yang macam mana, kat PINKZ FASHION banyak pilihan ! Haa cuba tengok kot ada rekaan yang anda berkenan sangat.
  • PILIHAN SAIZ - "Alaa baju lelawa mesti untuk orang kurus-kurus je" .. Haipp siapa kata ! Di butik PINKZ FASHION, pilihan saiz tersedia dari saiz 34 (saiz XS) hingga ke 48 (4XL) tau ! Haa mudah sangat kalau nak match dengan ibu-ibu ke.. 


Haaaa ENAM sebab kenapa Nisa pilih PINKZ FASHION dah pun Nisa senaraikan. Apa lagi alasan yang korang nak bagi ? Hahaa.. Okay gurau-gurau.. Kalau korang dah ada baju raya, boleh jugak beli untuk di pakai di hari-hari lain. Biasanya seminggu jugak orang beraya sakan, pergi ke rumah sahabat handai, saudara mara dan rumah terbuka kan kan. Haa membebel tu membebel jugak. Nak tengok baju-baju yang Nisa pilih ? Jommms !




BAJU KURUNG MODEN A20178
Warna : Hijau & Peach  |  Saiz : 34 - 44 (XS - XXL)  |  Material : Polyester / Chiffon

Haaa lembut nya warna ! Nisa sebelum ni memang jarang sangat beli baju kurung moden. Kali ni pilih yang kaler lembut terus, barulah ayu je haha ! Mak pun cakap Nisa takde baju kaler soft macam ni. Baju ni cutting dia lawa sangat !




BAJU KURUNG MODEN "MELISSA"
Warna : Black, Blue & Champagne  |  Saiz : 34 - 46 (XS - 3XL)  |  Material : Polyester Spandex

Pertama kali beli baju kurung moden warna hitam! Tah macam mana Nisa berkenan sangat la dengan baju ni. Terutamanya corak skirt nya. Lawa tau ! Memang taste Nisa laa corak abstrak macam ni. Boleh match dengan tudung coklat dan hijau army macam Nisa pakai.




BAJU KURUNG MODEN "KAREENA" A20267
Warna : Pink & Magenta  |  Saiz : 34 - 46 (XS - 3XL)  |  Material : Polyester Spandex

Pertama kali Nisa ada baju yang berhias dengan batu-batu cantik !! Haha sebab Nisa takut nanti jatuh pulak hiasan kat baju tu. Tapi baju mereka berkualiti, so inshaAllah tak mudah jatuh atau koyak. Kita je la kena basuh hati-hati sikit. Material baju pun sedap pakai.




KURUNG MODEN "ZIETA" N30123
Warna : Hijau & Biru  |  Saiz : 34 - 44 (XS - XXL)  |  Material : Polyester 

Haa tampak moden kan rekaan ni ? Nisa suka sebab "this is so me.." haha. Tak reti macam mana nak explain tapi Nisa suka corak ala tribal / ala geometrical ni. Warna yang terang memang menaikkan mood. Haa lepas raya pulak tops nya boleh pakai dengan seluar. Boleh bawak gi kerja. Oh ye tops nya nampak macam two-piece. Tapi dia sebenarnya 1-piece je. Kainnya pun boleh match dengan blouse lain.




BAJU KURUNG MODEN "SITI" A20206
Warna : Mint, Mauve & Lavender Mauve  |  Saiz : 34 - 48 (XS - 4XL)  |  Material : Lace Polyester / Chiffon


Should I say this is my personal favourite ??? Hahaa Cutting yang sangat cantik !! I feel like a princess, rasa ayu je bila melangkah. Warna pun cantik, lace nya pun cantik. Di harap dapat menawan hati mana-mana bakal mak mertua. Hahahah !!!




Haaa maaf lah. Dah namanya perempuan, tak cukup empat lima pasang baju. Jubah jugak yang dicari. Dalam pada memilih baju kurung moden, Nisa sambar jugak lah sehelai jubah dari PINKZ FASHION. Tapi kalau nak beli, kena beli kat butik mereka di SEMUA HOUSE, KL ye.. Yang baju kurung moden di atas semua boleh order online. Jubah ni pakai hari-hari pun best juga.





Terima kasih banyak banyak kat PINKZ FASHION sebab menyediakan banyak pilihan baju raya siap. Mudah je.. Pilih design dan warna, pilih saiz, whatsapp terus nak beli. Lepas pembayaran dibuat, dua tiga hari nanti sampai lah tu baju raya depan rumah. Konfem best !




JANGAN LUPA FOLLOW INSTAGRAM PINKZ FASHION TAU !




LIKE FACEBOOK PAGE PINKZ FASHION (FB) UNTUK UPDATE TERKINI



Haaaaa link facebook page dan instagram Nisa dah lengkapkan di atas. Pergi follow, like dan happy browsing tau ! SELAMAT HARI RAYA..