Saturday, November 3, 2018

Robinsons KL dilancarkan ! Pengalaman membeli-belah eksklusif di Shoppes @ Four Seasons KL



Assalamualaikum semua,

Jadi minggu lalu Nisa berkesempatan memenuhi jemputan oleh Robinsons Kuala Lumpur yang mengadakan acara VIP Night bersempena dengan pelancaran flagship store mereka yang bertempat di Shoppes at Four Seasons KL. Haa ramai sungguh orang malam tu, sangat meriah ! Nisa juga sempat jugalah nak berjalan-jalan di sekitar Robinsons Kuala Lumpur yang kini dibuka untuk orang ramai membeli-belah!




Kalau ada di antara pembaca blog Nisa yang nak ke Robinsons Kuala Lumpur, senang je.. Robinsons terletak di Shoppes at Four Seasons KL. Betul-betul sebelah KLCC dan juga opposite je dengan pusat membeli-belah Avenue K. Haa ini maknanya apa gaesss? Maknanya lebih banyak pilihan untuk anda membeli belah di kawasan tumpuan ibu kota! Tambahan pulak, setiap tingkat di Robinsons KL menyajikan pelbagai jenis barangan untuk anda pilih!




Bertuah betul rasanya apabila malam tersebut para jemputan dihiburkan dengan penyanyi hebat Malaysia, Dayang Nurfaizah! Haa jika anda nak tahu, persalinan yang Dayang pakai tu merupakan baju dari pereka Alexander Wang yang mana anda boleh juga dapatkan secara eksklusif di Robinsons Kuala Lumpur! Wahhh siapa taknak bergaya seperti Dayang kan? 




Kalau dah namanya perempuan... tak sah kalau tidak tertarik dengan produk kecantikan yang dipamerkan! Hahaa.. sebahagian besar G floor di Robinsons ini menyajikan pelbagai jenama produk kecantikan - pelbagai rangkaian produk penjagaan kulit sehinggalah kepada jenama jenama terkenal peralatan mekap! Suasana yang eksklusif, selesa dan luas buat rasa lagi seronok nak shopping !




Sungguh la tak tergambar dengan kata-kata meriahnya malam pelancaran Robinsons Kuala Lumpur ni. Bukan pelancaran dan persembahan semata-semata, di sekitar Robinsons KL ni diletakkan pula beberapa installations untuk para tetamu mengambil gambar - always for the gram! Haha. Ada Virtual Fashion Box, kaleidoscope photo wall, ini memang cun! Boleh tengok gambar Nisa di instagram atau di bawah! Ada juga pelbagai aktiviti dan games di mana tetamu yang hadir berpeluang memenangi hadiah-hadiah eksklusif!






Seronoknya nak membeli-belah apabila malam itu kami semua dapat diskaun istimewa! Dan menjadi antara yang pertama berbelanja di Robinsons Kuala Lumpur! Haaa rambang mata jadinya, sebab bahagian pakaian, aksesori, barangan rumah, kecantikan.. semuanya ada banyak sangat pilihan ! Barisan jenama pakaian yang ada di Robinsons Kuala Lumpur pun bukan calang-calang ya!




Semestinya Robinsons Kuala Lumpur mempunyai misi dan visi untuk tidak hanya menjadi department store yang biasa. Antara kelainan yang dibawa adalah mereka menawarkan jenama-jenama yang mungkin tidak ada di pusat membeli belah yang lainnya, ranging from famous clothing brand to beauty products. Only exclusive shopping experience from Robinsons KL !



Curate your own wonderful shopping experience here at Robinsons Kuala Lumpur !




Robinsons Kuala Lumpur, Shoppes at Four Seasons Place is located at 145 Jalan Ampang,
50450 Kuala Lumpur, and is open from 10am to 10pm daily. With the opening of the flagship
store, Robinsons now has two locations with one at The Gardens Mall which opened in 2007.


Follow Robinsons Kuala Lumpur on social media platforms :




NISA KAY.

Read More»

Tuesday, October 9, 2018

UFORA SKINCARE - Baru di pasaran ! Langkah mudah penjagaan wajah !



Assalamualaikum...

Hai semua! Ambui busy buat apa lah tu ya sampai liat sangat nak update blog. Hehe.. minat dan sayang pada blog ini masih menebal, tidak ada tanda-tanda nak meninggalkan bidang penulisan di laman ini.. Cumanya, kekangan masa kurang mengizinkan Nisa betul-betul duduk tulis entry. Tapi alhamdulillah ada masa sikit ni, boleh la share dengan you guys what's new. 



Jadi baru-baru ini Nisa berkesempatan menghadiri majlis pelancaran produk terbaru dari dua usahawan muda di atas iaitu Encik Nik Mohd Hilman dan Puan Supia Saupi di bawah jenama UFORA Skincare. Sebelum ini syarikat naungan pasangan ini telah berjaya menambat hati orang ramai menerusi produk yang berasaskan kolagen. Haa seiring dengan keperluan orang ramai untuk menjaga wajah, kedua-dua mereka menghasilkan produk penjagaan wajah yang ringkas dan mudah.



UFORA Skincare melancarkan set penjagaan wajah 3 dalam 1 di dalam sebuah majlis yang meriah. Terima kasih tau jemput Nisa! Haa sekarang Nisa nak bercerita sedikit mengenai produk-produk yang ada di dalam set UFORA Skincare ni.



Jadi dengan pembelian set ini, korang akan dapat 3 produk penjagaan wajah dan juga 1 makeup sponge! Wahhh ada barang extra pulak ya dalam set ni. Dah jaga muka cantik-cantik, mesti mekap pu letoppp nanti! Dah menjadi trend kan sekarang orang aplikasikan mekap di wajah menggunakan span mekap macam ni. Haa beli je set UFORA Skincare ni, dapat percuma makeup sponge !




Menerusi Facebook Page rasmi UFORA Skincare, di atas merupakan kelebihan-kelebihan produk yang terkandung di dalam set penjagaan wajah ini. Haa mudah je kan ? Takde krim pelik pelik siang malam pagi petang yang perlu anda tepek di wajah. Yang penting, cuci muka pastikan bersih, pakai sunscreen untuk melindungi wajah di siang hari, dan juga serum rawatan sebelum tidur! Mudahnyaaa!!




UFORA SKINCARE FACIAL FOAM - Pencuci wajah ini didatangkan di dalam botol berbentuk pump macam ni. Saiz dia pun sedang-sedang sahaja, mudah sangat kalau nak bawak ke mana-mana, letak dalam handbag. Diperbuat daripada ekstrak kranberi, ekstrak betik dan turut mengandungi Vitamin C. Lepas cuci konfem kulit rasa segar je.. liang pori semua dan bersih dan untuk penggunaan berterusan, membantu mencerahkan kulit wajah.




UFORA SKINCARE DAY-LIGHT PROTECTION SUNSCREEN - Masih ramai tidak menitik beratkan penggunaan sunscreen. Haa kalau dah pakai macam-macam skincare di wajah, tak guna juga kalau tak lindungi kulit daripada sinaran UV ! Bila kulit terlindung, barulah produk yang kita gunakan tu boleh bertindak untuk kesan optimum! UFORA Skincare Sunscreen ni sangat lightweight, mudah je sapu seluruh wajah.




UFORA SKINCARE NIGHT SERUM - Sebelum tidur jangan lupa oleskan night serum ke wajah. Esok bangun je fuhhh jelita terus! Hahaa.. Night serum ni mengandungi ekstrak aloe vera dan sesuai digunakan oleh semua jenis kulit dan lapisan umur. Membantu untuk mengurangkan parut, jerawat, melembap dan mencerahkan kulit jika digunakan secara berterusan.




UFORA 3D BLEND PUFF - Di dalam set ini juga, pembeli akan mendapat sebiji span mekap seperti di atas. Nisa dah test, memang lembut.. tak sabar nak guna untuk apply makeup pulak nanti! Haa rasanya memang berbaloi kan beli satu set tu, dapat free makeup sponge lagi hehe.. makin semangat la nak bermekap lepas ni.




Mudah sangat kan guna set UFORA Skincare ni kan ? haa... Sewaktu pelancaran minggu lalu juga, pihak UFORA Skincare ada menjemput pengguna setia produk mereka untuk berkongsi mengenai kesan positif yang mereka alami selepas menggunakan set UFORA Skincare ini. Walaupun agak baru di pasaran, produk mereka dah pun ada pengguna setia dan ejen serta stokis yang mencapai sasaran tinggi turut diberi insentif! Wahhh hebat lah!




Harga satu set UFORA Skincare ini adalah RM139 untuk Semenanjung Malaysia dan pembeli dari Sabah Sarawak boleh mendapatkannya pada harga RM149. Jangan lupa ke laman Facebook UFORA Skincare untuk melihat lebih banyak info mengenai produk serta testimoni pengguna.






NISA KAY.


Read More»

Thursday, September 13, 2018

OMBAK KITCHEN - Hidangan seafood mewah bak di hotel terkemuka, tetapi harga mampu milik !



Assalamualaikum...

Wahh bukan main ya bulan ni cuti panjang-panjang je hampir setiap minggu sebab banyak cuti umum jatuh pada Isnin dan Selasa. Seronok je tengok kawan-kawan berjalan sana-sini dengan keluarga, pakwe makwe, best friend.. Hahaa tapi bagi mereka yang tidak ke mana-mana di musim cuti ni, atau tengah mencari port baekkk nak isi perut, ini haa Nisa nak kongsi tempat best nak makan seafood segar dan sedap, macam makan dekat hotel tapi harga sangat berpatutan!

Read More»

Copyright © Nisa Kay