Friday, May 24, 2019

Iftar 2019 | Madam Kwan's Ramadan Selection



Assalamualaikum semua !!

Wahhh sedar tak sedar kita sudahpun menghampiri pertengahan Ramadan!! Lebih kurang dua minggu saja lagi kan, kita akan menyambut Hari Raya Aidilfitri pula.. Haaa di masa-masa macam ni lah kebanyakan dari kita ada yang sibuk menghabiskan masa untuk beribadah, dan ada juga yang sudah pun mulai sibuk membuat persiapan raya. Haaa... bila dah sibuk tu, mesti ramai yang tercari-cari kat mana nak berbuka puasa di luar kan ?



Haaa Nisa nak cadangkan anda semua untuk berbuka puasa di restoran Madam Kwan's sebab mereka ada menu istimewa sempena Ramadan!! Sesuai untuk hidangan seorang, atau pun boleh order set hidangan untuk seisi keluarga! Kalau tak datang dengan keluarga, boleh datang ramai-ramai dengan kawan-kawan okay ? Nisa berkesempatan merasan hidangan Ramadan di restoran Madam Kwan's baru-baru ni. Meh Nisa nak kongsikan !



MADAM KWAN'S NASI AMBANG

Masih terasa-rasa lagi tau lauk-lauk dalam hidangan Nasi Ambang istimewa Madam Kwan's ni !!! Semuanya sedap sangattt! Untuk hidangan Nasi Ambang ni, nasi putih dilengkapi dengan 7 jenis lauk / side dish di dalam satu pinggan. Jadi, anda akan dapat - nasi putih, Nyonya Grilled Fish, Assam Prawn, Lamb Rendang, Fried Chicken Drumstick (tiada dalam gambar), Chicken Satay, Fresh Acar dan juga keropok ikan.



To be honest, even bagi orang yang tak makan banyak macam Nisa ni, portion yang dihidangkan di dalam menu Nasi Ambang ni memang puas hati! Sungguh mengenyangkan! Semua lauk lauk sedap belaka pulak tu! My favourite will be Nyonya Grilled Fish, Assam Prawn dan juga Lamb Rendang! Untuk satu hidangan Nasi Ambang ini, harganya adalah RM34.90. Bagi Nisa, harga yang dikenakan sangat berpatutan dengan menu istimewa yang dihidang.



MADAM KWAN'S TIFFIN MEAL FOR 2

Set hidangan yang dihidangkan di dalam bekas tiffin memang sangat mengujakan! Terus teringat waktu kecil-kecil di kampung dulu. Kalau nenek nak bekalkan makanan, mesti letak dalam bekas tiffin tradisional macam ni kan? Zaman sekarang ni pun, bekas tiffin dah ada dalam pelbagai bentuk dan warna. Bila makan makanan dalam tiffin macam ni, feel macam dekat kampung sangat kan?



Menu Tiffin Meal for 2 boleh dihidangkan untuk dua orang, tapi kalau jenis makan sikit, makan bertiga pun boleh ni... Tambah je nasi putih kalau nak. Nisa tengok lauk-pauk dia pun teruja sungguh!! Sebab semuanya sedap! Hidangan di dalam Tiffin Meal ni, lebih kurang dengan lauk di dalam menu Nasi Ambang, tetapi di dalam portion yang lebih besar dan sesuai untuk hidangan dua orang.



Untuk menu Tiffin Meal for two, anda akan dapat Nyonya Grilled Fish, Assam Prawn, Lamb Rendang, Fried Chicken Drumstick, Madam Kwan's Lemang, Fresh Acar dan juga keropok ikan. Manakala untuk outlet Madam Kwan's di Genting, lemang akan digantikan dengan Bojari Rice. 



Mengundang selera makan betullah Fried Chicken Drumstick dan juga Nyonya Grilled Fish ni!!!



Ini pula Assam prawn dan juga Lamb Rendang. Sangat puas hati dengan lauk-lauk istimewa Madam Kwan's ni! Memang pilihan yang tepat untuk juadah berbuka puasa bersama keluarga dan rakan-rakan ! Untuk Madam Kwan's Tiffin Meal for 2 ini, harganya adalah RM85.00 satu set



Jadi jangan lupa ramai-ramai berbuka puasa di restoran Madam Kwan's berdekatan dengan anda! Haa bulan puasa ni ramai nak berbuka kat luar, jadi jangan lupa call outlet terdekat untuk booking terlebih dahulu! Lebih mudah! Untuk Madam Kwan's Ramadan Selection, dua menu istimewa ni akan available sehingga 30 JUN 2019 okay! Jadi jangan lepaskan peluang untuk berbuka puasa di Madam Kwan's.



Ikuti MADAM KWAN'S di laman-laman sosial untuk lebih info dan juga senarai outlet.



Nisa Kay.

Read More»

Monday, April 8, 2019

Makin segar, bertenaga & cantik dengan FGWALET Bird's Nest by Fouziah Gous!




Assalamualaikum !!!

Haaa suaru ketika dulu, ketika Nisa sibuk scroll timeline Twitter Nisa, ternampak pulak satu tweet yang dapat beribu-ribu lemon retweet! Haaa apakah ini? Kenapa ramai sungguh netizen retweet tweet beliau? Baca punya baca, rupanya pengguna twitter di atas berkongsi mengenai kebaikan mengamalkan minuman sarang burung. Wahhh terus berkobar semangat nak cantik! Haha! Terus google jenama minuman sarang burung yang bagus kat Malaysia ni.



Setelah melalui proses meng-google dan membaca fakta menarik mengenai pelbagai jenis minuman sarang burung kat Malaysia ni, Nisa memilih untuk try consume minuman sarang burung FGWALET by Fouziah Gous! Haa jangan tak tahu, jenama FGWALET by Fouziah Gous ni merupakan jenama yang diasaskan oleh selebriti jelita Fouziah Gous ! Teringat pula dalam salah satu episod Pesona Muslimah masa tahun 2017, kami ada menemuramah Fouziah Gous, berkongsi mengenai pengalaman beliau mengurus bisnes dan keluarga. Haa akhirnya berpeluang jugak try produk dia!


Ambil tiga-tiga perisa terus! Sebab nak tahu mana paling sedap! Hehee...

Masa duk scroll info mengenai minuman sarang burung FGWALET by Fouziah Gous ni, confuse jugak nak try yang mana.. rupanya mereka ada 3 perisa yang berbeza, dan ketiga-tiganya ada khasiat masing-masing! Haaa so macam lebih personalized gitu. Korang nak improve bahagian yang mana, boleh consume minuman sarang burung perisa yang sesuai. Oh yaaa.. untuk pengetahuan korang, Nisa ambil satu kotak terus yang mengandungi 24 botol, untuk pengambilan hampir sebulan (kalau sebotol sehari) Jimat banyak!! Okay sekarang... jom Nisa kongsikan apa khasiat ketiga-tiga jenis ni.



FGWALET BIRD'S NEST : ALOE VERA + ROCK SUGAR  
  • Membantu menyihat & mencantikkan kulit (glow booster)
  • Membantu mencegah kedutan di wajah
  • Membantu melambatkkan proses penuaan
  • Membantu mengurangkan simptom alahan
  • Membantu melancarkan penghadaman
  • Membantu meningkatkan daya tahan badan
  • Membantu menyingkirkan kafein
  • Membekal mineral, vitamin & enzim yang tidak dihasilkan badan
  • Mengandungi anti-oksida & anti-bakteria
  • Membantu mempercepat pemulihan dan penyembuhan luka pada kulit.


   FGWALET BIRD'S NEST : LONGAN + HONEY   
  • Membantu menenangkan fikiran.
  • Membantu mengurangkan masalah insomnia.
  • Membantu membantu mengurangkan stress & keletihan
  • Membantu mencegah kerosakan sel dalam badan
  • Membantu melancarkan peredaran darah
  • Baik untuk diet - kadar lemak & kalori yang rendah
  • Sumber tenaga
  • Kandungan Vitamin C yang tinggi
  • Baik untuk kesihatan kulit
  • Membantu mengurangkan kedutan di kulit.


  FGWALET BIRD'S NEST : RED DATES + WOLD BERRY  
  • Membantu meningkatkan sistem pencernaan - penyerapan lebih baik
  • Badan menjadi lebih segar dan sejuk
  • Membantu meningkatkan daya imun badan
  • Membantu mengurangkan paras kolestrol dalam darah
  • Membantu menukarkan kolestrol berlebihan ke dalam asid hempedu
  • Membantu mengatasi masalah insomnia
  • Membantu memberikan tenaga dan kekuatan - sesuai untuk mereka yang selalu work out!
  • Milk booster
  • Power anti-oxidants
  • Membantu mengekalkan awet muda
  • Membantu mencantikkan kulit
  • Membantu melancarkan perjalanan darah



   PENGALAMAN MENGAMALKAN MINUMAN SARANG 
BURUNG FGWALET   

Kalau produk yang kena consume macam ni, memang Nisa ambil masa betul-betul untuk consume, lihat efek atau hasilnya, baruuuu Nisa akan share dekat pembaca semua. Kalau Nisa tak yakin dengan produk ni, tak adalah tulis mengenainya di blog kan ? Sooo apa yang best sepanjang hampir sebulan Nisa consume minuman sarang burung ni???

➤ LEBIH SEGAR
Bila bangun pagi lebih segar. Kurang rasa liat nak bangun Subuh... pendek kata memang kurang rasa lesu lah! Haaa kalau sambung consume secara konsisten dua ke tiga bulan, mesti lagi senang nak bangun pagi! Cerah je biji mata! Hahaa.

LEBIH BERTENAGA
Ada masanya memang kurang jugak waktu tidur tu, sebab kadangkala balik event dah lewat malam, esoknya nak kena bangun pagi-pagi pulak. Tapi bila consume minuman sarang burung FGWALET by Fouziah Gous ni, agak ketara rasa bertenaga tu. Aktif je sepanjang hari.

MUDAH TIDUR MALAM
Nisa memang ada masalah nak lelap. Penat sangat pun jadi tak boleh tidur, bila tak penat lagilah segar je biji mata ni walaupun dah jam 3 pagi! Selepas lebih kurang dua minggu consume FGWALET by Fouziah Gous, Nisa perasan Nisa lebih relax dan mudah nak lelap! Yahooo! Ini bermakna more rest for me !



➤ ISI KANDUNGAN YANG BANYAK!
Haaaa Nisa rasa memang sesuailah dengan harga yang ditetapkan, isi kandungan dalam setiap botol memang banyak, kalau consume waktu pagi time perut kosong tu, boleh terasa kenyang sekejap! Puas hati betul!! Setiap flavor ada isi masing-masing, memang banyak and nampak penuh je dari luar botol.

➤ ISI SARANG BURUNG TIDAK HANYIR, RASA TIDAK TERLALU MANIS!
Ramai yang tanya "Eh tak manis sangat ke sarang burung FGWALET ni??" Jujur eh Nisa cakap, memang tak manis sangat!! Rasa dia just niceee je! Sedappp! Lepas tu isi sarang burung memang takde bau hanyir langsung! Kadang kadang rasa nak minum lebih dari sebotol setiap hari! Lagi-lagi bila dah keluar dari peti sejuk tu. Fuhhh segar!!

➤ MASALAH KULIT BERKURANGAN
Kalau duk tenyeh produk kat muka, duk buat facial.. tapi dalaman tak jaga susah juga kan? Kena lah balance juga.. Haaaa dengan pengambilan air masak yang banyak, ditambah pula dengan khasiat minuman sarang burung FGWALET by Fouziah Gous ni, alhamdulillah kulit wajah dah semakin bersih dan kurang kedutan (Nisa ada smile line yang sangat obvious sebelum ni). Haa ini baru sebulan consume, kalau berbulan konsisten? Wahhh gebu macam bayi kot muka ni? Hahahah!!!



Ada banyak sangat info dan testimoni yang korang boleh baca dekat laman Instagram rasmi FGWALET tauu.. So dah baca kebaikan setiap perisa minuman sarang burung ni, boleh dah decide nak consume yang mana satu.. Beli sekali banyak la lebih jimat! Nisa pun lepas ni tengah pilih-pilih nak beli perisa apa.. nak grab satu box terus! Mungkin nak ambil yang Aloe Vera?? Makin lawa laaa sis lepas ni.. Haha!


Kalau nak tahu, Nisa dapatkan minuman sarang burung FGWALET by Fouziah Gous ni melalui ejen rasmi mereka :

Instagram @putrarejab
Instagram @fgwalet_
Instagram @fgwaletsingaporeofficial_

Selamat mencuba!



NISA KAY.


Read More»

Wednesday, March 13, 2019

Sarung lengan selesa dan berpatutan - KULSOCS !



Assalamualaikum...


Haaa lama dah tak share dengan you guys kan.. Alhamdulillah masih banyak lagiii orang orang yang baik hati nak baca blog Nisa ni.. Hikss. doakan Nisa dikurniakan banyakk waktu lapang dan kesempatan untuk berkongsi banyak lagi benda lain di blog ni ya.. Ada satu benda yang Nisa nak sangat share dengan korang, lama dah.. haa pasal sarung lengan.

Read More»

Copyright © Nisa Kay