Saturday, October 18, 2014

TRAVEL – Nisakay Ke Korea PART 6

 

Assalamualaikum..

 

Wahh lama nya tak update belog ! Hahaa bukan dah bersara okay.. masih lagi aktif terlibat dengan aktiviti berkaitan blogging.. Cumanya dah kurang idea nak keep blogging, nak keep writing. Hmmm dulu dulu zaman sekolah aku sangat suka menulis. Siap beli buku tulis yang ade banyak mukasurat tu sebab acah-acah nak buat novel sendiri. Kui kui..

 

Baiklah malas nak bebel lama lama dahh.. Nak update pasal trip Korea ni ! Tah banyak mana lagi entry, aku pun tak tahuu.. Selagi banyak gambar kat Korea tak upload kat sini, selagi tu tak habis habis update la kot ? HAHA… Well.. kisahnya entry kali nii.. ha jom lah baca !

 

DSC07770 Kasi wowotidi dulu laa. Hak hak… Baju ni beli kat Insadong hari tu. Nanti check la previous entry ye.. Aku sendiri tak ingat mana satu. Tapi memang best sebab kat Insadong banyak kedai baju baju yang trendy, stylo and harga boleh tahan. Sebab tu lah terrbeli satu. Nasib ada tudung yang matching. Maka tak payah lah beli shawl kat Korea. Hehe.. Wide shawl cotton tu banyak jugak orang jual, tapi depa buat lilit kat leher ja.

 

 

DSC07776 Yeahhh aktiviti hari ini.. kami akan ke Naminara Republic atau lebih dikenali sebagai Nami Island. Sebut je Nami korang yang minat K-drama mesti dah terlintas kat fikiran drama-drama yang buat penggambaran kat sini kan. Aku ingat Winter Sonata sajor. Tapi aku datang ni masa ni musim bunga. No winter.

 

 

DSC07779 Kami pergi tu naik bas.. Aku lupa dah naik bas tu kat mana.. Just pergi kat bas, then beli tiket bas ke Nami Island. Perjalanan dalam sejam kot ? Aku tak pasti jugak lah sebab aku dul ralit tengok pemandangan orang. Ye lah bukan senang nak jejak kaki kat negara orang ye dak.. So selagi ada benda yang nak dipandang, maka kita pandang lah ia. Gituuu.

 

 

DSC07785 Nak ke Nami Island kena pulak beli tiket feri nak ke sana. Haa jangan TERTIPU dengan papan tanda immigration tuu.. Hahaa.. dia macam acah acah pergi ke sebuah republik lain la, so kena pass immigration haa macam tu. Padahal ni beratur nak check tiket naik feri je. Muehehee..

 

 

DSC07791 Nampak tak tiang tu.. Siapa yang berani and sukakan adventure boleh FLYING FOX all the way to Nami Island ! Yeah bebeyh flying fox ! Macam best ! Tapi aku tak berani woihhh ~~ Tambah lagi aku ni bukanlah seorang yang boleh tolerate dengan ketinggian. Mau menangis aku 4 hari 4 malam atas tu, itu pun belum tentu aku nak turun pakai flying fox laa. HAHA !!

 

 

DSC07797 Geng. Atas feri.

 

 

DSC07803 Okay sila mainkan lagu “bagaikan syurga tanpa bidadari.. bagai malam tiada cahya purnama…” ececehh ! Kemain ye dia ! Feeling romantika makin membuak-buak bila mai atas pulau Nami ni.. Sebab suasana dia memang relax gila laa.. Tapi masa aku datang tu ramai benor orang.

 

 

DSC07814 DSC07832 Ahhh musim bunga yang nyaman, segar, romantis… Allah rindunya Korea ! Macam ni, haa duk feeling benor duk celah celah pokok bunga.

 

 

cats HAHAHA !! Burung unta ni memang tarik perhatian orang sebab muka dia macam tengah sengih gitu. Dapat jugak aku snap gambar dia. Leher dia ni memang takleh duk diam lah, duk teleng sana.. teleng sini.. Aku lempang jugak kang sat gi. Hahahaa…

 

 

DSC07863Muahhh cikedd !! Yang duk conteng kat patung ni memang perangai vandalisme betul la.. Elok-elok dia putih suci depa pi conteng lak. Feeling winter sonata tu baru nak masuk, tahu ! Siapa ingat scene lovers buat snow man kat sini ? Do you wanna build a snowmannn~ Eh salah filem lak !

 

 

DSC07880

DSC07876 SELAMAT DATANG ! Ada jugakk..

 

 

DSC07914 Ini gambar dekat gerai nasi goncang. Tapi malangnya lahaiii aku lupa nak ambil gambar macam mana rupa nasi goncang tu. Takpelah, korang google jelah Nasi Goncang Nami Island kompem ade punya gambar kat internet. Bukannya aku sorang je yang pernah pergi Nami Island ye dak? Hahaa.. Lapar sangat kot masa tu sampai lupa nak ambil gambar !

 

Gambar gambar di bawah merupakan antara pilihan aku untuk upload kat blog ni.. Ye lah, kang aku upload semua kang tak ke naya orang nak scroll bawah bawah, dah tu tatap muka suci aku ni je ? HAHA… Antara kenangan jalan-jalan di Nami Island yang cantik.. Bersih..

 

 

DSC07851 DSC07949

DSC07943

DSC07967

DSC07925

Ini memang gaya muka jahat kan ? Hahaha… Ini lah dia watak perampas dalam citer Winter Sonata. Tapi sebab wataknya yang sungguh haukk maka scene beliau terpaksa dipotong kerana dikhuatiri buat penonton lempar TV ke luar rumah. HAHA.

 

 

DSC07983

Pulang marilah pulang.. marilah pulang bersama sama.. Gituu.. antara peserta trip ke Seoul Korea anjuran UZAIR OTHMAN. Walaupun asalnya kami semua strangers, tapi alhamdulillah dari masa ke semasa kami berkawan, yelah duduk pun sehostel.. makan sama-sama.. jalan sama-sama.. Gitu kann.. Jangan risau ye nak join trip under UZAIR OTHMAN ni yee… inshaAllah boleh dipercayai.. Kalau tak caya boleh cari sorang sorang yang join trip dengan beliau.. ask them.. We had so much fun !

 

 

 

DSC07818

I’m missing NAMI ISLAND very much ! I hope I can spend a day with my loved one kat sini… Sebab kat sini macam sweet sangat. Even orang Korea sendiri pun ramai yang datang beriadah kat sini, pusing naik mini train (yang aku tak sempat naik, okay sedih), berbasikal keliling pulau.. bergambar.. picnic.. pendek kata memang banyak aktiviti yang best boleh buat kalau datang Korea masa musim bunga ni ! Cuaca pun tak sejuk tak panas, justttt nice !

 

 

 

 

 

 

 

Thanks for reading ! XOXO !!

Monday, September 29, 2014

FESYEN - XES memperkenalkan Miss XES Elegant 2014/2015

 

Assalamualaikum..

 

Bercakap mengenai brand XES ni, mesti ramai yang tahu jenama tempatan yang terkenal ni kan. Kasut-kasutnye memang menjadi pilihan aku, sejak aku duduk Shah Alam nak dekat 5 tahun lepas, sejak pertama kali aku discover kedai kasut XES yang terdekat dengan aku. Sejak dari tu, kasut XES memang menjadi pilihan pertama aku, lagi-lagi kalau flat shoes yang sesuai aku bawak pergi jalan-jalan, pergi kelas semualah. Sebab banyak pilihan dan harga memang berpatutan !

 

 

DSC09865

Alhamdulillah.. melalui rakan blogger ku Kak Nannie, aku telah dijemput ke majlis rasmi pengumuman Miss XES Elegant 2014/15 serta menandatangan kontrak selama setahun bersama jenama XES. Haa memandangkan aku pun baru pertama kali menjejakkan kaki ke XES Premium outlet di Glenmarie ni, marilah kita usha usha apa di dalam kedai ye !

 

 

DSC09844

Wah wah wahh !! Ini godaan paling besar di muka bumi ni ! Umpama dihidangkan dengan buffet penuh dengan kasut pelbagai warna dan rekaan, mesti berpinar mata melihatnya ye dak ! Darah pulak mengalir laju naik ke kepala, hampir pitam aku sebab semua kasut cantik-cantik dan mempunyai personaliti tersendiri !

 

 

DSC09861

Haa ni apa ni !! Apa niii !! Ini namanya pencuci mata. HAHA !! Aku memang suka sangat cuci mata tengok kasut ni. Aduhh boleh dikatakan kasut merupakan salah satu titik kelemahan aku.. Satu lagi, kat butik XES ada jugak kasut lelaki, kanak-kanak dan jugak beg-beg tangan rekaan terkini !! Haa tu satu lagi buat iman rapuh tuu ! Kalau nak pujuk aku bagi hadiah beg atau kasut okay ! BAHAHAA..

 

 

 

DSC09845

Antara rakan blogger yang turut memeriahkan majlis haa. Serius tak plan langsung nak pakai baju sama sama biru. Aku rasa inilah yang dikatakan kalau jodoh tak ke mana. Eh ehh ramai pulak jodoh aku kan ? HAHAHA !!! Jangan lupa singgah jugak blog kawan-kawan blogger aku ni eh. Link kat bawah :

 

KLIK MEREKA :

 

 

 

DSC09879-vert

Acara yang dinanti kini berlangsung. MICO PUN diumumkan sebagai MISS XES ELEGANT 2014/15. Kalau nak tahuu.. XES Shoes juga selaku penaja kasut rasmi bagi pertandingan Miss Global Antarabangsa Malaysia 2014. Banyak betul hadiah yang dibawa pulang cik Mico ni haa.. antaranya bekalan kasut dan beg tangan setiap bulan, selama setahun ! Huwaa boleh nangis kot dengar senarai hadiah dia. HAHA !!

 

 

DSC09918

Sempat mengabadikan gambar bersama lucky girl Mico Pun dan jugak Pengarah Urusan Mr Simpson Wong sebelum kita beralih ke acara seterusnya yang lebih dan terlebih eksaited nya. Haaa jeng jeng jenggg..

 

 

 

DSC09867

Miss Sabrina yang sunggoh gorgeous from XES. Thank you so muchh for having me ! Yang best nye mengenai acara bersama XES ni, sebelum masing-masing pulang dan event tamat secara rasminya, rakan-rakan blogger dan media yang hadir diberi peluang untuk memilih SATU barang yang akan dibawa pulang secara percuma ! Haaa ikut lah nak ambil kasut ke.. beg ke.. BEST !!!

 

 

HHAHAHHA

Haa eksaited tu eksaited la jugakk. Aku rasa dalam ramai-ramai aku je lah yang paling susah nak buat keputusan. Nak kasut ke beg ? Kasut ke beg ? Kasut ke beg? Aku agak ade lah dalam lapan ribu lapan belas kali aku duk ulang ayat tu dalam kepala.

 

 

DSC09895

Kasut aku pegang.. beg pun aku bimbit. Semua taknak lepas. Koleksi terbaru dai XES Shoes ni semua lawa-lawa. Boleh berpinar mata lapan belas kali memilih nii ! Memang tak keruan hati nurani aku di kala acara pilih-memilih dimulakan. Gituhh !!

 

 

 

DSC09897Hak memilih hak untuk semua ! Gituuu.. Sampai dua tiga beg dijinjitnya..
Punyalah payah nak buat keputusan kann !

 

 

 

DSC09899

Haaa para jejaka pun bersuka ria memilih kasut. Tapi dah namanya lelaki kan, kejap je pilih kasut. Nampak je yang berkenan, try saiz, terus amik. Takde nak berpinar mata macam kita orang pompuan, buat keputusan macam antara hidup mati je nengoknya HAHA !!! Kat outlet XES jugak banyak pilihan kasut-kasut lelaki yang stylo. Tak caya pi terjah outlet XES yang terdekat okay.

 

 

DSC09912

AKHIRNYAAA…. Aku memilih untuk mengambil sepasang kasut wedges, koleksi terbaru dari XES. Sebab bila fikir-fikir balik, beg tangan aku ni baru je beli masa raya hari tu.. So beg pun dalam keadaan yang sangat baik lagi, maka baiklah aku ambil kasut baruuu. Aku pun dah lama tak dapat kasut baruu. Hiks !

 

 

GOPR1777

Alhamdulillah semua selesai sudahh.. Haha ! Semua gembira dapat kasut / beg baru ye. Kemain bersemangat masing-masing memilih. Terima kasih kak Nannie kerana sudi panjangkan invitation event dan terima kasih XES kerana bermurah hati bagi kami kasut / beg baru ! Goodies bag pun macam-macam dapat ! Syukur alhamdulillah ! Hope tak serik jemput Nisa ke event seterusnya ya !

 

 

10170685_505940602841601_2544411861569855725_n ALHAMDULILLAH ! Selesai semuanya. ! Bergambar le duluu ! Hik hik..

 

 

 

 

 

LIKE XES SHOES FACEBOOK PAGE :
https://www.facebook.com/xesshoes

 

FOLLOW XES SHOES INSTAGRAM :
http://instagram.com/xesshoes

 

 

 

 

 

Terima kasih sudi baca ! Muahhh !!!

KLIK SINI!!! TOLONG PENUHKAN TABUNG MASA DEPAN SAYA YE !!