Saturday, April 22, 2017

TIPS : Cara merawat sunburn



Assalamualaikum..


Ewah ewahhh cukup-cukup lah tu pengambilan vitamin-sea tu yee.. Tak reti-reti nak balik ke cemana ni Nisa Kay ooiii ? Hahaha sejujurnya Nisa bukanlah seorang yang sering ke pantai.. sebab kulit muka yang tak berapa cerah ni akan terbakar dan of kos nampak empat tona lebih gelap. Huwaa! Orang nak empat tona lebih cerah, ini ada pulak lebih gelappp! Tapi kann bila dah terbakor ni.. ramai pulak yang bertanya bagaimana nak atasi sunburn nii.. Haaa...

Friday, April 21, 2017

Tak update blog pun trafik mencanak-canak ???



Sumber gambar : DI SINI


Assalamualaikum...


Wahhh dah masuk pertengahan bulan April pun, dalam sedar tak sedar kan.. Busy tu memang busy lahh.. Tapi kadang-kadang rasa macam hmmm apa je aku dah buat setakat ini ? Gituu, busy tak semestinya produktif kan ? Busy kat luar je, Nak dapat masa depan laptop punya susah lahaiiii.. Maka dengan itu, update blog ke laut lah cerita nya kann..

Friday, April 7, 2017

Pengalaman rawatan muka di HANNAN MEDISPA AMPANG





Assalamualaikum...


Haa.. bercerita mengenai penjagaan wajah ni memang takkan cukup 40 hari 40 malam tauu ! Macam-macam lah. Ramai yang bertanya, apa produk yang Nisa pakai.. apa tabiat penjagaan kecantikan Nisa.. Well, sejujurnya takde lah strict sangat, cumanya Nisa memang maintain produk yang dirasakan serasi dan juga setiap bulan wajib manjakan wajah di tempat medispa. Kenapa Nisa pilih medispa ???


Sebab MEDISPA dan spa sangat lain tau. Kalau spa tu boleh lah nak urut badan ke kaki ke apa (banyak kepada penjagaan badan juga), kalau medispa ni, apa rawatan yang dilakukan pastinya berlandaskan terma medikal. Analisis wajah, rawatan yang diberikan, hingga kan kepada peralatan yang digunakan semuanya terkawal, di bawah terma MEDIKAL. Gituu. Takdelah main tadah je muka kan?